fbpx
Screenshot: Kolesa.ru

Mercedes će uskoro predstaviti novu E klasu: Nenametljiv dizajn s prepoznatljivim Mercedesovim elementima

Autor: Dnevno.ba

Aktualna generacija predstavljena je 2016. godine i svima je jasno da je vrijeme za nasljednika.

Isto govore i brojne špijunske snimke kamufliranih prototipa, a s velikom sigurnosti može se reći kako Mercedes neće ponuditi revolucionarni dizajnerski zaokret. Realno valja očekivati evoluciju dosadašnjeg dizajna, i to snažno inspiriranu aktualnom S klasom.

A kad je veća S klasa uzor, onda je jasno kako će E klasa dobiti aerodinamičniju formu, dok će od aktualnih trendova preuzeti tanja svjetla smanjenih dimenzija, kao i nešto skromniju prednju masku.

Kao što pokazuju renderi kolega s Kolesa.ru, nova E klasa će se isticati smirenijim nenametljivim dizajnom s prepoznatljivim Mercedesovim elementima.

Puno hrabriji odmaci očekuju se u kabini. Digitalni kokpit je sigurna stvar, a po svemu sudeći, preuzet će koncept s dva veća zaslona. Naravno, svi danas uobičajeni gadgeti i sustavi asistencije imaju sigurno mjesto i u E klasi. Baš kao i elektrifikacija koja će, po svemu sudeći, u kombinaciji downsizinga izbaciti V8 iz ponude AMG izvedbi.

Najoptimističnije prognoze govore kako će se premijera nove E klase dogoditi do kraja godine, a realnije spominju početak iduće godine, prenosi Index.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI