fbpx
Foto: Unsplash

Najveća njemačka automobilska kompanija prodaje svoj pogon u Rusiji

Autor: Dnevno.ba/HINA

Najveća njemačka automobilska kompanija Volkswagen pregovara o prodaji svog pogona u ruskoj Kalugi, priopćeno je u srijedu, do čega dolazi godinu dana nakon što je tvrtka zaustavila proizvodnju i izvoz u Rusiji zbog ruske agresije na Ukrajinu.

“Jedna od mogućnosti, kada je u pitanju budućnost Volkswagena u Rusiji, je i prodaja imovine Volkswagen Group Rus, a time i pogona u Kalugi trećoj strani”, rekao je glasnogovornik Volkswagena.

On je dodao kako se trenutno o prodaji vode pregovori, ali da još nisu okončani.

Prije je toga ruski medij RBK objavio kako je ruski trgovac automobilima Avilon najavio kupnju Volkswagenovog pogona u Kalugi. Prema istim izvorima, kupoprodajni ugovori bi uskoro trebali biti potpisani.

Nakon početka ruskog napada na Ukrajinu, Volkswagen je u ožujku 2022. godine zatvorio svoja oba pogona u Rusiji. Istodobno je prekinut i izvoz vozila u Rusiju.

U svibnju se Volkswagen povukao iz pogona u Nižnijem Novgorodu, gdje je njemačka tvrtka sklapala vozila u suradnji s ruskom kompanijom GAZ, čiji je suvlasnik Oleg Deripaska na listi za sankcije zbog povezanosti s ratom.

I ostali njemački proizvođači automobila, poput BMW-a ili Mercedes Benza, povukli su se s ruskog tržišta otkako je prije godinu dana Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Autor: Dnevno.ba/HINA

ZADNJE VIJESTI