fbpx

Nakon što je najavio ukidanje Passata, Volkswagen još jednom iznenadio obožavatelje

Autor: dnevno.ba

Volkswagen mijenja strategiju te se okreće električnom dobu, a to uključuje i povlačenje iz auto-moto sporta, prenosi Autoblog.

“Marka Volkswagen je na putu da postane vodeći čimbenik održive elektromobilnosti. U tu svrhu udružujemo snage i odlučili smo prekinuti vlastite motorsport aktivnosti. Motorsport radna snaga biti će naknadno integrirana u Volkswagen AG. Dubinska tehnička stručnost zaposlenih kao i znanje stečeno projektom ID.R ostati će u tvrtci i pomoći će nam u razvoju daljnjeg efikasnog ID-a”, kaže Frank Welsch, član uprave za razvoj marke Volkswagen.

“Tim Volkswagen Motorsport GmbH je postigao značajne sportske uspjehe za marku tokom više desetljeća. Iskreno zahvaljujem svim zaposlenima na brojnim pobjedama, naslovima i rekordima širom svijeta i njihovom zalaganju’, rekao je Wilfried von Rath, član Uprave marke Volkswagen.

Volkswagen Motorsport GmbH u Hannoveru je zaposleno 169 ljudi koji će biti prebačeni u Volkswagen AG u Wolfsburgu tokom sljedećih mjeseci.

Nabava rezervnih dijelova za Polo GTI R5 i Golf GTI TCR je dugoročno osigurano. Proizvodnja sportskog vozila Polo GTI R5 za reli sport ističe krajem 2020. godine.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI