fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NAPUNIT ĆE SE PRORAČUN: Presretači “ulovili” 1.300 vozača za mjesec dana

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Za prvih mjesec dana rada presretači su zabilježili 1.300 prekršaja u prometu. Matematički gledano, to je u prosjeku 41 prekršaj dnevno.

Najviše posla imali su na području Banja Luke, Gradiške i Prijedora, mada je rekord napravljen u Bijeljini gdje je nesavjesni vozač nagazio na gas pa je na dionici gdje je ograničenje 50 dogurao do 107 kilometara na sat, pokazuju podaci Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske.

“Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja, u direktrnoj kontroli izdavanjem prekršajnih naloga, sankcionirano je 445 sudionika, a za ostale evidentirane prekršaje prekoračenja brzine izvršit će se naknadna obrada i sankcioniranje prekršitelja”.

Činjenica da se presretač na prvi pogled ne razlikuje od bilo kojeg drugog automobila i da vozače neće “spasiti” blicanje ili dojava da je kontrola u blizini, utječu na svijest onih za volanom da kontroliraju u gas, kažu stručnjaci.

“Kada su u pitanju stacionarni radari oni djeluju samo na odredjenoj točki, odnosno na određenom potezu i tu oni ispunjavaju svoju funkciju, dok mnogo veću funkciju u promjeni svijesti građana ostvaruju mobilni radari, odnosno presretači jer se ne zna gdje će se oni naći na prometnici “, istakao je Milan Tešić, rukovoditelj Odsjeka za puteve, vozila i vozače u agenciji za sigurnost prometa.

Iako se mnogi građani sa presretačima nisu susreli, još uvijek, kažu da je njihov posao itekako koristan.

“Sve ono što kontrolira vožnju i sve ono što može spasiti ljudske živote je jako korisno i poželjno”.

Najviše prometnih nesreća sa smrtnim ishodom bilježi se upravo u ljetnim mjesecima, posebno srpnju i kolovozu. Tada je na cestama najviše auta, vozi se brže i sa manje pažnje, kažu iz Agencije za sigurnost prometa, prenosi ATV.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});