fbpx

Nissan Qashqai III, bez dizelaša, s benzinsko-električnih 140 i 158 KS, najbolji u klasi?!

Autor: dnevno.ba

Nissan Qashqai, kompaktni crossover treće generacije, rođak Renaulta Kadjar, uvodi atraktivniji stil i napredniju tehnologiju, kojom postaje crvena krpa za Volkswagen Tiguan & Co.

Nissan Qashqai, japanski kompaktni SUV, odnosno crossover uveden je 2006. i odmah je postao hit klase. Uspjeh je 2013. nastavio model druge generacije, a sada je predstavljen treći-najveći model iz game. Novi model iz alijanse Renault-Nissan-Qashqai je nastao na zajedničkoj koncernskoj platformi CMF / C, koju koristi Renault Kadjar, a uskoro će, njegova za broj veća izvedenica Nissan X-Trail.

Atraktivniji je i aerodinamičniji (0,29), a s dimenzijama 4429 x 1838 x 1620 mm duži je 35, širi 32 i viši 25 milimetara. Sukladno trendovima, novi Nissan Qashqai ukida dizelsku ponudu i dolazi samo s turbobenzincem samo s 1.3 DiG-T (razvijenim u suradnji s Mercedes-Benzom), koji ima 12-voltnu blago-hibridnu potporu . Verzija sa 140 KS dostupna je samo s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem i prednjim pogonom, a sa 158 KS nudi se i s automatskim CVT i integralnim pogonom 4×4.

“Između funkcija dizajna, inženjeringa i planiranja proizvoda, više smo nego ikad radili na podizanju ugode i ambijenta za naše kupce”, rekao je Marco Fioravanti, potpredsjednik planiranje proizvoda u Nissan Automotive Europe. “Tu će naši kupci, njihove obitelji i prijatelji provoditi vrijeme s automobilom i to bi trebalo biti iznimno iskustvo”

Nissan Qashqai postaje jak adut na tržištu crossovera C-segmenta, jednog od tržišno najvažnijih, u hrvatskim prodajnim salonima očekuje se pred ljeto

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI