fbpx
07.02.2020., Zagreb - Vozila drzavnih institucija koja ce se prodavati na javnoj drazbi izlozena u skladistu TRCZ u Sesvetama. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

NJIMA CIJENA SAMO RASTE! Vozite li jedan od ovih deset automobila? Ni slučajno ih nemojte prodavati jer biste uskoro mogli zaraditi pravo bogastvo

Autor: Dnevno.ba

Automobili su jedna od najgorih investicija. To je jasno svakome tko je ikada posjedovao ijedan. Pogotovo vam to mogu potvrditi vlasnici novih automobila čija je vrijednost pala za nekih 20-30 posto onoga dana kada su ga izvezli iz salona.

Ništa bolja situacija nije bolja ni s rabljenim automobilima. Vozilo koje ste danas kupili za 50 tisuća kuna već nakon dvije ili tri godine izgubi i do polovice tog iznosa.

Naravno, postoje i oni koji otkupljuju starija vozila, malo ih dorade i ušminkaju i poslije prodaju za veći iznos, no to je druga priča jer je riječ uglavnom o onima koji znaju što i s čim rade.

Ipak, postoje i ona vozila čija cijena – raste.

Ne, ne govorimo ovdje o rijetkim kolekcionarskim primjercima koji koštaju nekoliko milijuna kuna, poput Ferrarija ili Lamborghinija, i kojima cijena raste iz dana u dan. Ovdje govorimo o automobilima koje je svatko mogao nabaviti i kupiti ukoliko su mu financije to dopuštale.

Tako su stručnjaci koji vode registar povijesti automobila, carVertical, analizirali tržište automobila i pripremili popis od deset automobila koje ne biste trebali prodavati jer će im vrijednost samo rasti. Oni su koristili i svoju bazu podataka koja sadrži tisuće izvješća o povijesti automobila, kako bi istražili neke statistike o ovim specifičnim modelima.

OVDJE opširnije

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI