fbpx

NOVI LAVOVI SPREMNI ZA GRADSKU DŽUNGLU: Peugeot predstavio dva nova SUV-a koji ciljaju na premium modele

Autor: dnevno.ba

Peugeot je proteklog tjedna na hrvatsko tržište donio dva nova modela, točnije dva SUV-a.

Francuzi su trenutni lider na europskom tržištu kompaktnih SUV vozila s modelima 5008 i 3008. Brojke ne lažu, od 2017. godine kada su predstavljen, 5008 je proizveden u 300.000 primjeraka, što su sjajni rezultati kako u Europi tako i u svijetu. Sada je došlo vrijeme za male promjene te je predstavljen novi, “umiveni”, izgled.

Novi Peugeot 5008 tako od sada ima 7 sjedala već u serijskoj opremi. Praktičnost prati prepoznatljiv dizajn s novom maskom koja simbolizira moderan stil. Redizajnirana su prednja svjetla koja sada izgledaju još agresivnije.

Tu su i nove boje karoserije i nova opcija “Black Pack”, ali i nova instrument ploča sa zaslonom osjetljivim na dodir od 10” visoke rezolucije. U ponudi su benzinci i dizelaši snage 130 ili 180 KS koji dolaze s automatskim ili ručnim mjenjačem.

Peugeot se s novim 5008 definitivno približava premium segmentu u SUV klasi. Iako velik hvali se iznimno malim radijusom okreta.

Za one kojima je i to puno tu je novi Peugeot 3008, kompaktni SUV koji je pak prodan u više od 800.000 primjeraka te se okrunio titulom Car Of The Year 2017. godine.

Njegov nadahnuti novi dizajn donosi još više elegancije, redizajniranim prednjim krajem, novim Full LED stražnjim svjetlima i novim bojama karoserije.

Uz standardne benzinske i dizelske motore, u ponudi je i plug-in hibrid, s pogonom na dva ili četiri kotača. Dok klasične motore pokreće snaga od 130 do 180 KS kod hibrida se ona penje na 225, odnosno 300 KS za verziju s pogonom na sve kotače.

Novi Peugeot 3008 hvali se s posljednjom generacijom sustava pomoći u vožnji kao i nova instrumentalna ploča s visokokvalitetnim HD zaslonom i novim 10” zaslonom visoke rezolucije osjetljivim na dodir .

Kao i veći brat, i 3008 nosi novi agresivniju masku kao i oštrija LED svjetla. Peugeot tvrdi da novi model donosi vrhunsku udobnost u vožnji i osigurava odličan užitak u vožnji što ga stavlja u premium klasu gradskih SUV-ova.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI