fbpx

Novi Mercedes-AMG S63: Očekiva se da će razvijati gotovo 700 KS

Autor: dnevno.ba

S obzirom na dosadašnju strategiju Daimlera, realno je očekivati da će nova Mercedesova S-Klasa proći AMG tretman.

Istina je da je S65 s V12 motorom otišao u prošlost nakon posljednjeg Final Edition modela baziranog na generaciji W222, ali će S65 dočekati novu generaciju te će mu se navodno pridružiti još snažniji S73. Oba modela će u sklopu oznake imati slovo “e” koje će označavati elektrifikaciju.

Vjeruje se da će modeli S63e i S73e imati hibridni pogon, a neovisni umjetnik X-Tomi Desing je napravio render “slabijeg” modela koji ima vertikalnu rešetku hladnjaka agresivnog izgleda u mat crnoj boji. Automobil je zamišljen i s agresivnihm prednjim branikom s većim usisnicima zraka.

Ovo su tipične promjene koje se očekuju kada S-Klasa prođe AMG tretman, a među njima je i veći set felgi od legura te dodatno spuštanje automobila. X-Tomi Design nije napravio render stražnjeg dijela automobila, ali se očekuju četiri završetka izduvnih cijevi, sportski difuzor i suptilni spojler na prtljažniku.

Prvi S63e će navodno pokretati 4,0-litarski twin-turbo V8 motor u kombinaciji s električnim motorom na stražnjoj osovini. Kombinovana snaga će iznositi gotovo 700 KS, dok će snažniji S73e imati isti konvencionalni, ali i snažniji električni motor pa će u tom slučaju razvijati nešto više od 800 KS. Očekuje se da će dvojac imati istu beteriju (20 kWh), a bit će interesantno vidjeti i koliki će domet ponuditi ova dva sedana visokih performansi.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI