fbpx
Screenshot: Kolesa.ru

Novi Volvo XC90 imat će samo električni pogon

Autor: Dnevno.ba

Punih je osam godina prošlo otkako je Volvo predstavio drugu generaciju modela XC90, jednog od najljepših SUV-ova u segmentu.

XC90 je ostario i najbolje godine su iza njega, ali dobra je vijest kako u Volvu već neko vrijeme rade na nasljedniku. Posljednje informacije govore kako će novi model stići isključivo u električnom izdanju, a u to kako bi mogao izgledati dobar uvid nam daju priloženi renderi ruskih kolega s Kolesa.ru.

Renderi su temeljeni na ranijim patentnim slikama koje su procurile u javnost, a pokazuju jasnu poveznicu s aktualnom generacijom. Tradicionalni dizajn začinit će tek detalji, poput ručica vrata koje su poravnate s površinom lima i “iskaču” po potrebi.

Ako će već izgled biti prepoznatljiv, ime svakako neće. Naime, Volvo je već najavio kako kod ovog modela odustaje od alfanumeričke oznake. Geely je najavio kako će početi samoglasnikom, a neke informacije govore da će se zvati Embla. Ipak, ne treba isključiti puno logičniji odabir kao što je EXC90, koji je najvjerojatniji za električnu izvedbu aktualne generacije modela.

Na kraju spomenimo kako ovaj model neće biti vrh ponude Volva. U švedskoj kuhinji već se stvara nova poslastica radnog imena XC100, prenosi Index.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI