OLDTAJMERI U MOSTARU I SARAJEVU: Povratak u doba bez briga

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Kada se na jednom mjestu sretnu Ford Phaeton iz 1936. godine, s kojim su se Bonnie & Clyde uspješno skrivali od policije zahvaljujući nevjerojatnim performansama V8 motora, zatim replika automobila iz 1914. godine u kojem je ubijen austro-ugarski prijestolnasljednik Franc Ferdinand i njegova supruga Sofija ili Mercedes 190 S iz 1960. kojeg je svojevremeno vozio Džemal Bijedić, predsjednik socialističke republike Bosne i Hercegovine i mnogi drugi zanimljivi automobili poput Mercedesa 170 iz serije Otpisani, onda sigurno znate da ste u Sarajevu i to na Međunarodnim susretima oldtimer automobila i motora.

XVII Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održat će se i ove godine u periodu od 3. do 5. svibnja. Na ulicama glavnog grada očekuje se preko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana.

Kolona automobila će se prvog dana manifestacije zaputiti u Titov bunker u Konjicu, a nakon toga će obići Mostar, kulturno i gospodarsko središte Hercegovine, na obalama prekrasne Neretve. 04. i 05. svibnja rezervirani su za defile automobila po ulicama Sarajeva. Točnije 04. svibnja kolona će se kretati od Stupa prema SCC-u, gdje će oko 11h biti upriličena izložba, nakon čega slijedi vožnja do Sarajevske pivnice i panoramska vožnja žičarom do Trebevića. Kao i prethodnih godina, nedelja 05. svibnja, od 12h do 15h, je rezervirana za veliku gradsku zabavu i izložbu ispred BBI Centra, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju s mnogo ljubavi i pažnje.

Ovogodišnju manifestaciju podržalo je Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantana Sarajevo, na čelu s ministrom Mirvadom Kurićem, Grad Sarajevo.

Detaljnije informacije potražite na Facebook stranici – Old Timer club Sarajevo:

https://www.facebook.com/groups/101109726646963/

Ili na web stranici:

www.oldtimer.co.ba

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI