fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ovo je 10 automobila koji će se vjerojatno pokvariti nakon 5 godina

Autor: Index.hr

ZAGREB - Ako želite pouzdan auto, dobar izbor su Toyota i Honda, piše portal HotCars, koji je napravio popis automobila koji nisu toliko pouzdani i koji će se vrlo vjerojatno pokvariti nakon pet godina.

“Usprkos sjajnom eksterijeru, ono što se nalazi ispod haube moglo bi vas skupo koštati”, napisali su. Ovo je njihov popis najnepouzdanijih automobila.

Volvo XC90

Švedska kompanija je poznata po tome što radi najsigurnije i najpouzdanije automobile na svijetu, ali to se nije dogodilo s modelom XC90.

I dok najveći problem s ovim modelom nije bio motor, kao što je to slučaj s drugim automobilima na listi, vozači su vrlo često ostajali zarobljeni na cesti zbog kvara mjenjača. Još jedan problem odnosio se na sistem auto-kočenja na modelu iz 2016. godine i prerano trošenje guma na modelu iz 2003. godine. A tu su bili i problemi s elektronikom kao što je gašenje ekrana osjetljivog na dodir i problemi sa zadnjom kamerom.

Mitsubishi Shogun

Motoreasy, kompanija za održavanje automobila pratila je 30.000 vozila u periodu od 12 mjeseci. Rezultati su stavili Shogun na 3. mjesto po nepouzdanosti kada su modeli s dizel motorom u pitanju. Pritom, popravci na dizel modelima su bili znatno skuplji od onih na benzinskim, a najčešći problem koji su vozači prijavljivali je bila pumpa. Ubrzanje automobila je bilo slabo i gubio bi snagu.

Yugo GV

Svi znamo čuvenu Zastavu Koral, i zato nije previše iznenađujuće što se ona nalazi na listi. Sudeći po vozačima, najveći problem bio je prestanak rada motora, ali mnogi su imali muke s mjenjačem i alternatorom. A model koji je vozačima zadavao najviše problema bio je Yugo GV (1991.).

Tesla model X

Čini se da čak ni milijarderi nisu imuni na greške. Vlasnik kompanije, Elon Musk, priznao je da je Tesla napravila nekoliko grešaka. 53.000 Modela X je 2017. godine opozvano zbog problema s parkirnom kočnicom. A bilo je i pritužbi u vezi s enterijerom i eksterijerom.

Ipak, najveći broj vlasnika se brinuo oko električnih problema, a mnogi su tvrdili da auto-pilot predstavlja opasnost po kiši, kao i da sistem za samostalno parkiranje ne radi.

Jeep Cherokee

Od 74.000 vozača koji su ispitani kako bi se pronašao najmanje pouzdan automobil, Jeep Cherokee se našao na 4. mjestu. Iako je Cherokee na cestama gotovo 4 desetljeća, ne može se reći da je bio bez mana.

Vozači koji su sudjelovali u istraživanju kao najčešće probleme naveli su mjenjač i grube promjene brzine, curenje ulja i probleme sa šiberom. Kako bi izbjegli ove probleme, vozači bi se trebali kloniti modela iz 2014. godine.

Škoda Superb

Prva generacija sišla je s proizvodnih traka 2001. godine. A sudeći po izvještaju Consumer Reportsa, Superb je bio jedan od najmanje pouzdanih automobila.

Vlasnici modela s DSG mjenjačem imali su problema s prebacivanjem iz prve u drugu brzinu. Škoda je pokušala softverskim putem riješiti problem, ali malo toga se poboljšalo. Curenje goriva bio je još jedan problem, zapravo, kompanija je morala opozvati dizel modele iz 2009, 2010. i 2011. godine.

Modeli iz 2008. i 2009. godine imali su problema s grijanjem, zbog čega su povučeni s tržišta.

Land Rover Discovery

Ovaj džip se našao na vrhu liste najnepouzdanijih vozila 2012.godine sudeći po osiguravajućoj kući Warranty Direct. Zapanjujućih 85 posto vlasnika tražilo je odštetu za popravke. Prosječna cijena popravka Discoveryja iznosila je malo preko 600 eura.

Ford Focus

Magazin Consumer Reports osnovan je 1936. godine i od tada predstavlja jedan od najvažnijih izvora informacije za kupce. A kada je napravio spisak najnepouzdanijih automobila, Ford Focus se našao na 2. mjestu.

Vozači su hvalili sportsko držanje, pristojan enterijer i dobru kontrolu vožnje, ali su se žalili na zadnja sjedišta, automatski transmisiju s dva kvačila i konstantne kvarove. A jedan od najčešćih je bio prestanak rada motora.

Alfa Romeo Giulietta

U svijetu pokvarenih automobila na cestama, Alfa Romeo je kralj.

Usprkos tome što su napravljeni u Italiji, baš kao što je to slučaj s Ferrarijem i Lamborghinijem, mnogi su očekivali da će Alfa Romeo biti pouzdan auto, ali pogriješili su.

U istraživanju kompanije osiguravajuće kuće Warranty Direct otkriveno je da su najveći broj naloga za isplatu popravaka poslali vlasnici Alfa Romea. Ali postoje i dobre vijesti, Giulietta je imala najmanju cijenu popravaka.

Fiat 500L

Ovaj model osmišljen je kao stariji brat modelu 500. Imao je više prostora i jači motor sa 160 konjskih snaga.

Međutim, automobil se pojavio na tržištu s problematičnim automatskim mjenjačem. Zapravo, uslijedilo je toliko žalbi da je Chrysler odlučio opozvati gotovo 20.000 vozila kako bi nadogradio softver.

Vozači su se žalili i na motor koji bi prestao raditi bez mogućnosti da se ponovo pokrene jer je transmisija bila “zarobljena” u drugoj brzini. Consumer Reports je ovaj automobil uvrstio među 10 najgorih u 2017. godini.

 

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});