fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ovo su automobili koje trebate izbjegavati jer se najviše kvare

Autor: Dnevno.ba

Njemački autoklub (ADAC) je objavio godišnje izvješće o kvarljivosti automobile na cestama.

Izvješće je temeljeno na statistici službe pomoći na cesti, a obuhvaća 132 model starosti od tri do deset godina. Jedini uvjet je bio da su navedeni modeli imali bar 10.000 registracija u jednoj od godina koje se prate.

Najčešći kvarovi
Kao i godinu prije najčešći kvarovi su bili na akumulatoru, i to s udjelom od čak 46.2 % od 3.49 milijuna detektiranih kvarova. Lagani rast broja kvarova na akumulatorima objašnjava se pandemijom, odnosno činjenicom da je više automobila tijekom lockdowna stajalo duže vrijeme što može biti poražavajuće za električne uređaje.

U svakom slučaju statistika je potvrdila da sa starosti automobila raste kvarljivost, a posebno kod akumulatora kojem je presudna sedma godina. Problemi s alternatorom kreću od četvrte godine, s pumpom za gorivo računajte na probleme od desete godine, dok će se senzor radilice osjetno češće kvariti na vozilima starim bar 12 godina.

Treba napomenuti i da uzroci “kvara” poput praznog spremnika goriva i probušene gume nisu uzeti u obzir.

Najbolji i najgori modeli
Studija je pokazala kako cijena ne utječe direktno na pouzdanost vozila. Tako je Dacia Sandero dobila vrlo dobre ocijene, a solidno je prošao i Duster.

S druge strane na popisu modela koji se nisu proslavili su čak dvije Toyote, i to obje zbog problema s akumulatorima.

U svakom slučaju, ako kupujete automobil pogledajte ovu statistiku izraženu po godinama, mogla bi biti od pomoći pri izboru optimalnog modela, piše Index.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});