fbpx

POSTIGNUT DOGOVOR U MOSTARU: Smanjuju se cijene goriva

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović održao je u Mostaru sastanak s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Postignut je dogovor da će cijene goriva već od sutra, a najkasnije do kraja sedmice biti snižene za minimalno pet feninga. Potvrđeno je da su već stigli zahtjevi benzinskih pumpi da se snizi cijena goriva i to već od sutra.

– Prometnici naftnih derivata su rekli da je njihova situacija takva, i da im cijene osiguravaju neophodnu zaradu za uspješno poslovanje. Tražili smo maksimalnu racionalizaciju pogotovo kod velikih kompanija. U svakom slučaju će se zaustaviti rast cijena. U posljednji sat smo dobili veliki broj zahtjeva benzinskih pumpi za smanjenje cijena goriva, rekao je Vujanović i dodao:

– Nema šanse za novim povećanjem cijene. Prema najavi, narednih dana, već sutra će doći do smanjenja cijena goriva.

Vujanović je rekao da su distributeri svjesni da su građani nezadovoljni zbog visokih cijena naftnih derivata. Istakao je da postoji zakonska mogućnost da Federalna vlast intervenira u cijene, ali je to malo vjerojatno.

– To je instrument koji ćemo nerado koristiti, samo ako je to krajnja opcija.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI