fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

POTPUNO NOVI HYUNDAI TUCSON STIGAO JE U HRVATSKU: Donosimo prve dojmove SUV-a koji ponovo podiže ljestvicu

Autor: dnevno.ba

Kada se spoje vrhunski dizajn, nove tehnologije i beskompromisna praktičnost, tada dobivate idealno vozilo za svaku priliku. Tako nekako, zapravo, možemo opisati četvrtu generaciju novog Hyundai Tucsona, koja se odnedavno vozi i po hrvatskim cestama.

Ovaj galantni SUV definitivno je otežao posao konkurenciji, jer u njemu možete naći sve što vam je potrebno kako biste uživali u vožnji i doživljaju iste. Tucson je već oduševio svijet, a na dobrom je putu i da oduševi Hrvatsku. Kod ovog je vozila specifično da će vas puno toga oduševiti, no nekoliko stvari svakakvo valja posebno istaknuti.

Potpuno novi Hyundai Tucson četvrta je generacija Hyundai ovog modela s više od 7 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta otkako je lansiran 2004. godine. Od toga 1,4 milijuna primjeraka prodano je u Europi štoo ga čini najprodavanijim Hyundai SUV-om na svijetu.

Do izražaja dolazi njegov dizajn, kod kojeg svakako treba istaknuti svjetla integrirana u prednju masku, što automobilu daje pomalo i opak izgled, kojeg prate oštre linije duž cijelog vozila te tako ističu njegovu robustnost i moć na cesti. Na detalje se pazilo i u unutrašnjosti automobila, pa smo tako zamijetili reljefnu površinu na vrhu polugica pokazivača smjera i svjetla. Muškom će oku to izgledati moćno jer je usklađeno s istim reljefnim motivom koji se nalazi na stražnjem braniku automobila, dok će ženama ova sitnica djelovati jako elegantno i profinjeno.

Hyundai novi kompaktni SUV na tržište dolazi s revolucionarnim i ambicioznim novim izgledom koji prati novi Hyundai dizajnerski identitet i smjer – Sensuous Sportiness, odnosno sportska senzualnost.

 

Nudeći najelektrificiraniju liniju pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova, uključujući hibridne, plug-in hibride te benzinske i dizelske 48-voltne blage hibridne opcije, potpuno novi Hyundai Tucson dovršava elektrifikaciju Hyundai SUV flote u Europi.

Kada je u pitanju unutrašnjost, Hyundai dizajneri su se odrekli fizičkih tipki, tako da se sve funkcije glavnog ekrana poput navigacije, ili klimatizacije kontroliraju dodirom. Novi Tucson ima pregršt brojnih funkcija kojima se dodirom upravlja na glavnom ekranu, a između ostalog, ovaj model nudi funkciju gdje umjesto glazbe možete slušati umirujuće zvukove, kao što je zvuk šume, kamina ili pak oceana.

S obzirom da je novi Tucson povećan za 10 mm u odnosu na prethodnu generaciju prostraniji je nego ikad ranije, a to se vidi i kod prtjažnika. Udobnost i preglednost u Tucsonu dovedene su gotovo do savršenstva, a koliko su se oko toga potrudili možda najbolje govori podatak da putnici mogu namjestiti i grijanje sjedala na stražnjoj klupi.

 

Tu su i brojne sigurnosne značajke poput sustava sa sedam zračnih jastuka, koji ima novi središnji bočni zračni jastuk u prednjem redu. Tome treba pridodati i Hyundai SmartSense sigurnosne funkcionalnosti koji dodatno brine o sigurnosti putnika.

“Ono što je kod Tucsona bitno za istaknuti je da se radi o potpuno novom revolucionarnom dizajnu i najmodernijoj tehnologiji koju danas autoindustrija može ponuditi. Vrlo je široka gama pogonskih sklopova, uz uobičajene benzince i dizelske motore, u prodaji je i hibridna verzija te uskoro očekujemo i plug-in hibride“, rekao nam je Domagoj Burić, direktor marke Hyundai Hrvatska.

Na pitanje kako se Hyundai odlučio na tako velike promjene, Burić kaže da kao i svaka nova generacija Hyundaievih novih modela, i ova je veliki iskorak za njihov brand.

“Definitivno se radi o jedinstvenom vozilu na našem tržištu, počevši od prednjih parametrijskih svjetala koja su ukomponirana u prednju masku pa do bočne linije koju možete vidjeli na samom vozilu. Hyundai je definitivno htio ispričati jednu novu priču, jedan novi smjer, u kojem će vjerojatno i ostali modeli pratiti isti smjer“, objašnjava nam.

 

Trend je takav da su posljednjih nekoliko godina veliki hit hibridna vozila. Burić kaže da je hibridna verzija novog Tucsona već u prodaji, a nove isporuke se očekuju već početkom veljače.

“Uz Tucson, već odavno imamo u prodaji i hibridnu Konu, u prvom kvartalu ove godine stiže nam i Santa Fe u hibridnoj i plug-in verziji, a nemojmo zaboraviti da imamo i vrlo široku paletu ponude električnih vozila. Pokrili smo kompletnu gamu i imamo za ponuditi na izbor za svakog kupca, ovisno o njihovim željama“, kaže Burić, pa nadodaje kako misli da su hibridna vozila nezaustavljiv trend na tržištu.

“Kao i bilo kakva nova tehnologija, u početku su kupci mrvicu skeptični, međutim u onom trenutku kad sjednu u to vozilo, kad vide prednosti i snagu tog vozila, u kombinaciji sa potrošnjom, definitivno će hibridi biti prvi izbor čak i našeg novog Tucsona“, zaključuje.

Zanimljivost je i da je Tucson razvijen je i testiran u Europi i to na najzahtjevnijoj trkaćoj stazi na svijetu, čuvenom Nürburgring Nordschleifeu, a sve kako bi se osiguralo ispunjenje velikih očekivanja europskih kupaca.

Što se motorizacije tiče, cijela se linija temelji na dva Hyundai Smartstream motora: 1,6-litrenom T-GDI benzinskom motoru i 1,6-litrenom CRDi dizelskom motoru, koji su dostupni s različitim razinama elektrifikacije ili bez njih. Za još veće performanse i smanjene emisije tu je snažni hibridni pogonski sustav od 230 KS.

Benzinac dolazi s blagom hibridnom tehnologijom sa 150 KS ili sa 180 KS i opcijskim pogonom na sva četiri kotača. Obje verzije dolaze sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili sa 7-stupanjskim ručnim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Druga opcija je 1,6-litreni CRDi Smartstream dizelski motor koji također dolazi kao blaga hibridna varijanta i isporučuje 136 KS te dolazi sa 7-stupanjskim automatksim mjenjačem i pogonom na prednje ili sva četiri kotača. Tu je i dizelski 1,6-litreni CRDi Smartstream motor sa 115 KS i ručnim mjenjačem sa šest brzina i prednjim pogonom.

Početna cijena novog Tucsona u Hrvatskoj iznosi 174.990 kuna, što je približno 43.000 KM.

Tucson je ovim modelom zaista napravio odličan posao, pa čak bi se usudili reći da je debelo podigao ljestvicu u ovom segmentu vozila. Jedinstven spoj svih važnih elemenata koje jedan vozač očekuje od automobila učinili su ga zanimljivim i primamljivim već na prvu.

Udoban, prostran, jako praktičan te izuzetno primamljivog izgleda, Tucson će nedvojbeno biti jedan od traženijih modela ove godine.
Rijetko koji automobil izazove toliko pozitivnih reakcija i oduševljenja već na prvu, no Hyundai je u tome definitivno uspio…

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});