fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Klix.ba

Premijera u Sarajevu: Volkswagen uveo novi Taigo u BiH

Autor: Dnevno.ba

Današnjom spektakularnom premijerom u centru Sarajeva, ispred Narodnog pozorišta, Volkswagen je i zvanično na naše tržište uveo svoj prvi SUV Coupe model. Taigo je prvi model takve vrste u klasi, te kombinuje praktičnost sa sportskim izgledom.

Sa novim Taigom, Volkswagen doodi svoj prvi SUV coupé u ovoj cjenovno osjetljivoj klasi. Kupcima će se svidjeti njegov krosover oblik karoserije, podignuta pozicija sjedenja, izuzetna prilagođenost za svakodnevnu upotrebu i životni stil koji je potpuno nov u ovom segmentu volumena, kao i vrlo raznovrsna i bogata oprema.

Volkswagen Taigo donosi vrlo popularan stil karoserije koji u SUV formu donosi liniju krova nekada rezervisanu za sportske coupe modele. Ipak, Taigo uz taj dizajn nema ograničavanja prostora za glavu u putničkom prostoru. Volkswagen ovim kompaktnim modelom širi svoju ponudu kompaktnih modela koju su do sada činili Polo kao klasični kompakt i T-Cross kao SUV s pogonom na prednje točkove.

Naglasak Taiga je na dizajnu, individualnosti i emocijama. Serijski je opremljen potpunim LED prednjim svjetlima, potpuno digitalnim kokpitom i najnovijom generacijom Infotainment sistema (MIB3), pa ovaj SUV coupé od skoro 4,26 metara dužine postavlja novi tehnološki standard u svojoj klasi.

Volkswagenov novi SUV coupé uglavnom je namijenjen mladim kupcima koji vole trendove, orijentiranim na dizajn i mladima u srcu, kao i onima koji vode aktivan način života u slobodno vrijeme. Zapremina prtljažnika je impresivnih 438 litara. To znači da uprkos svojoj silueti nalik kupeu, novi Taigo nudi skoro isto toliko prostora za odlaganje kao i kompaktni SUV T-Cross koji ima klizna zadnja sjedišta (385 do 455 litara).

Od linije opreme Style pa nadalje, Taigo ima nova IQ.LIGHT LED prednja svjetla zajedno sa osvijetljenom maskom hladnjaka kao standardnom opremom. Tako uspostavlja vezu u prepoznaltljivom stilu, kako sa Volkswagenovim ID modelima, tako i sa novim modelima Golf, Arteon, Tiguan Allspace i Polo. Nazad upečatljiva kontinuirana svjetlosna traka naglašava širinu i karakter Taiga.

U unutrašnjosti, Volkswagen Taigo ima detaljno dizajniran multifunkcionalni volan i moderne komande kao serijsku opremu. Infotainment sistemi su bazirani na najnovijoj generaciji Modularnog Infotainment Building kompleta (MIB3), uključujući Online Control Unit (eSIM) i App-Connect Wireless (u zavisnosti od specifikacije opreme). Sa svojim jednostavnim interfejsom, opcioni Climatronic klima uređaj sa funkcijom dodira neprimjetno je integrisan u moderan izgled ekrana velikog formata. Operativna ploča ima kontrole osjetljive na dodir i klizače. Ovo se također nudi u sličnom obliku u većim modelima kao što su Tiguan, Passat i Arteon, čime se naglašava visok kvalitet unutrašnjosti Taiga, piše Klix.ba.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});