fbpx
Screenshot: Bonhams

Prodaje se najskuplji Mini na svijetu: Luksuzni interijer presvučen je crvenom kožom

Autor: Dnevno.ba

Služio je saudijskom princu za vožnju europskim velegradovima.

Aston Martin je u ovom mileniju nudio gradski model Cygnet. Bio je to automobilčić temeljen na Toyoti Aygo, koji je zahvaljujući luksuzu dobio višestruko višu cijenu. Začudo, prodaja je bila sasvim solidna, a ti primjerci i danas dobro kotiraju.

Nešto slično stvoreno je 1980-ih. Točnije, bilo je to 1984. godine, kad je saudijski princ poželio poseban Mini koji će luksuzom i donekle izgledom stati uz bok klasičnom Aston Martinu. Posao je povjeren Tickfordu, specijalistu za prerade Aston Martina, a epilog je Mini 1000 HLE by Tickford.

Osim pomalo nespretne prednjice s duplim četvrtastim svjetlima, automobil je dobio još nekoliko detalja. Popis novosti izvana završava naplatcima, vinilnim krovom i proširenjima blatobrana.

Luksuzni interijer presvučen je crvenom kožom, a oprema je obogaćena sjedalima Recaro, umecima od plemenitog drva i audiosustavom Clarion. Princ ga je navodno želio koristiti na ulicama europskih gradova pa je isporučen s volanom na lijevoj strani.

Nije poznato je li se radilo na motoru, ali se zna kako je dotični Mini do sada nakupio preko 13.000 km. Ponuđen je na aukciji u režiji Bonhamsa, a očekuje se da će postići cijenu od bar 60.000 GBP. Ako vam je to čudno, znajte da je ova prerada 1980-ih stajala 50.000 GBP, što bi u današnjim mjerilima bilo oko 150.000 GBP ili 170.000 eura, prenosi Index.hr.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI