fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Putujete na more automobilom? Prije polaska, OBAVEZNO provjerite OVE TRI STVARI!

Autor: dnevno.ba

Jedna od važnijih stvari prije negoli sa svojim limenim ljubimcem krenete put mora jest provjera nekih komponenti u automobilu. Ako ne želite godišnji odmor provesti negdje kod mehaničara te se dodatno istrošiti na servis, svakako prije polaska provjerite ovih nekoliko stvari. Usto, provjerom ovih ‘sitnica’, biti ćete sigurniji na svojem putovanju.

Provjerite razinu tekućine kočnica i kočnice

Nemojte se igrati – automobil bez kočnica je smrt. Kako biste provjerili razinu tekućine, na samom čepu nalazi se mala gumena membrana kojom ćete uz par pritisaka promućkati tekućinu kako biste mogli vidjeti razinu.

U slučaju da je preniska, otiđite do servisera, odnosno, izbjegavajte nadolijevanje sami.

Provjerite tlak u gumama

Kod provjere tlaka u gumama, pogledajte što propisuje proizvođač i držite se toga. Ukoliko voziti natovareni, tlak treba podići.

Provjerite razinu ulja

Razina ulja mjeri se minutu nakon što se ugasi motor, a nikako ‘na hladno’ u rano jutro. Razina ulja mora biti do oznake. Ako je preniska, motor će u zavojima ostajati bez podmazivanja, a ako je previsoka, u ekstremnim slučajevima može uništiti motor.

Također, prije nego krenete na put, možete sami provjeriti kočnice. Otiđite na pustu cestu i jako zakočite. Ako automobil ne povuče u stranu i ako se aktivira ABS, imate jednu brigu manje.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});