fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Ricciardo pobjednik u Šangaju, Ferrari i Mercedes u potpunosti zakazali

Autor: Dnevno.ba

ŠANGAJ - Australac Daniel Ricciardo, vozač Red Bulla, odnio je danas pobjedu u trci za Veliku nagradu Kine.

S prve pozicije u trku je krenuo Sebastian Vettel iz Ferrarija, a društvo u prvom redu pravio mu je timski kolega Kimmi Raikkonen, no njih dvojica nisu uspjeli na najbolji način da iskoriste svoje startne pozicije.

Odmah na početku su Raikkonena pretekli Bottas i Verstappen, a Vettel je izgubio prvo mjesto i pao na treće poslije prvog zaustavljanja u pit stopu. Na polovini trke Botas je preuzeo lidersku poziciju, Vettel je bio drugi, Verstappen treći, a Hamilton četvrti.

U 39. krugu Verstappen je napravio grešku, udario Hamiltona u krivini broj sedam, na kraju je Nizozemac pao na peto mjesto i dobio je 10 sekundi kazne, pa je ovaj trenutak uveliko ‘skrojio’ završni poredak.

U 43. krugu Vettel je pao s prvog na treće mjesto, a u nastavku trke je pao još nekoliko pozicija. Poslije nove greške Verstappena Vettel je pao na sedmo mjesto. Imao je u jednom trenutku Raikkonen vodstvo jer je pretekao Botasa, ali ubrzo je Finac pao na treće mjesto.

Ricciardo je držao prvu poziciju pred posljednja dva kruga, iza sebe je imao Bottasa i Raikkonena, potom Verstappena i Hamiltona.

Za sjajnog Ricciarda ovo je bila prva pobjeda u 2018. godini i šesta u karijeri. Iza njega su završili Bottas, koji je bio konstantan ali nedovoljno dobar za prvo mjesto, treći Raikkonen, dok je Mercedesov vozač Lewis Hamilton završio na četvrtom mjestu, a na petom Max Verstappen u Red Bullu. Alonso je u u završnici pretekao Vettela, koji je izgubio važne bodove.

Vettel je osvojio samo četiri poena, ali ga je itekako uništio Verstappen, koji je bio očajan danas, a Mercedes i dalje bez pobjede. I Mercedes i Ferrari su zakazali sa strategijom, pa Red Bull slavi veliku pobjedu u Kini. Vettel je zadržao prvo mjesto u generalnom plasmanu sa 54 boda, Hamilton ga prati, Valteri Bottas ima 40, Ricciardo 37, Kimi Raikkonen 30, Fernando Alonso i Nico Hulkenberg po 22 boda, javlja SportSport.ba.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});