fbpx
Foto: Volkswagen, Facebook

Službeno je: Volkswagen najavio novu marku

Autor: Dnevno.ba

Mi ovo ime vežemo uz Škodu, dok je Amerika svojedobno imala čast pod njim ugostiti avanturističke kamionete i terence.

A povijest se ponavlja, pa je tako Volkswagen objavio kako će vratiti marku Scout na scenu, i to kroz minimalno dva nova modela. Njemački gigant će tom markom, koju je kupio još 2020. godine tijekom akvizicije Navistara, ući na tržište električnih terenaca, gdje su američki proizvođači već ponudili nekoliko zanimljivih modela predvođenih novim Hummerom.

Prve prototipe moći ćemo vidjeti dogodine, a na cestu će stići do 2026. godine. Volkswagen je potvrdio dva modela, pick-up i SUV. Radi se o modelima koji će biti postavljeni na novu platformu, a u potpunosti su podređeni ukusu američkog tržišta. Stoga možemo zaboraviti da ćemo ovako velike Volkswagene gledati na europskom tlu.

Volkswagen je objavio i prve skice koje otkrivaju obrise doista robusnog vozila. Valja očekivati i poneki retro detalj kao poveznicu s modelima iz 1960-ih godina. Prema nekim prijašnjim najavama američkih medija, Volkswagen navodno planira da Scout ostvari godišnju prodaju od oko 250.000 primjeraka. To im neće biti lako postići jer će do tada u društvo stići električni Jeep Wrangler, GMC Hummer i Rivian R1T.

Podsjetimo, International Harvester, poznat po traktorima i teškim kamionima, predstavio je Scout potkraj 1960. Model je bio vrlo popularan, a kamioneti i terenci su se u prodaji održali do 1980. godine. Propašću tvrtke 1985. vlasnik imena Scout postaje Navistar, koji je 2020. godine kupila Volkswagenova marka za kamione Traton, prenosi Index.hr.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI