Stiže ‘ubojica’ Ferrarija, Lamborghinija i Porschea: Zvijer sa Dalekog istoka nudi preko 700 ‘konja’ i dolazi u ograničenim količinama

Autor: dnevno.ba

Nissan GT-R je japanski sportaš koji je svijet prvi put ugledao 2008. godine, a do danas je postao istinska legenda.

Krasile su ga visoke performanse i napredna tehnologija te je često na stazi iza sebe ostavljao puno skuplje modele poput Ferrarija, Lamborghinija ili Porschea.

Stoga jedan takav model zaista zaslužuje prigodan oproštaj. I on dolazi u vidu Nissana GT-R R35 Final Editiona koji stiže 2022. godine.

Ovim modelom će se R35 Godzilla ispratiti u penziju, a Nissan će proizvesti svega 20 primjeraka. Final Edition će koristiti isti pogon kao i GT-R50 by Italdesign, što znači da će 3,8-litarski twin-turbo V6 motor razvijati 710 KS i 780 Nm okretnog momenta.

Bila je to značajno poboljšana verzija motora koju je tunirao Nismo i ugradio turbopunjače iz trkaćeg modela GT-R s GT3 specifikacijama. Ugrađeni su i veći hladnjaci, poboljšani sistem ubrizgavanja goriva, a ojačan je i šestostupanjski automatski mjenjač.

GT-R R35 Final Edition će u japanu koštati oko 377.300 dolara, što je manje u odnosu na cijenu modela GT-R50 by Italdesign koji iznosi milijun dolara.

Sljedeća generacija Nissanovog modela GT-R neće stići prije 2023. godine, a vjeruje se da će biti elektrificirana, barem djelomično.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI