fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Stižu nam minusi, a vaš automobil ih baš i ne voli: Donosimo savjete kako ga pripremiti za niske temperature

Autor: dnevno.ba

Idućih nekoliko dana ćemo imati pravu zimu. Minusi će osim noću trajati i danju, što nije ništa neobično, no vozači bi morali obratiti malo više pažnje svojim kućnim ljubimcima.

Naravno, minusi donose snijeg i led koji mogu biti veliki izazov sami po sebi. Hladnoća može biti izazov za auto, pogotovo ako se radi o nešto starijem modelu, a neodržavanje može dovesti do nepredviđenih situacija. Stoga vam donosimo pet savjeta kako iste izbjegli.

Provjerite i zamijenite metlice brisača jer zima je vrijeme čestih padavina te će stoga vaši brisači često biti uključeni. Provjerite svoje brisače i ukoliko je potrebno zamijenite metlice što će doprinijeti preglednosti, a time i sigurnosti.

Koristite kvalitetno sredstvo za pranje stakla jer većina sredstava kvalitetno peru bez smrzavanja i do minus 25 stupnjeva. Hladnoća i padavine kod manje kvalitetnih sredstava za pranje prilikom miješanja s pahuljama može izazvati problem na staklu. Stoga ne štedite zimi na sredstvu za pranje stakla na vozilu.

Napunite akumulator jer moguće je da zbog velike hladnoće nećete moći pokrenuti motor sa starijim akumulatorom. Zato napunjen akumulator jamči da nećete imati problema s jutarnjim paljenjem vozila.

Poprskajte bravu grafitom kako biste spriječili smrzavanje jer niske temperature mogu zalediti bravu na vašem automobilu i spriječiti vas da uđete u vozilo. Jednostavan način da izbjegnete ovaj problem je da poprskate grafit unutar brave i onda nekoliko puta ubacite ključ kako bi tekućina ispunila cijelu rupu.

Provjerite svjetla jer je vidljivost na cesti poprilično smanjena u zimskom periodu pogotovo kada se spusti magla ili pada snijeg. Zbog toga je važno da sva svjetla na automobilu rade pravilno. Provjerite ih, očistite te po potrebi zamijenite lampice koje ne rade.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});