fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tesli službeno odobreno otvaranje tvornice u Berlinu

Autor: Dnevno.ba

Nakon mnogo povuci-potegni godinama unazad, vlada Brandenburga objavila je službeno priopćenje za javnost u kojem se navodi da je Teslina europska tvonica Giga Berlin konačno dobila ekološko odobrenje za rad, piše portal Automobili.hr.

Država Brandenburg dostavila je Tesli dokumente u kojima se objašnjavaju sljedeći koraci koje mora poduzeti da konačno počne proizvoditi vozila. Hrpa dokumenata o odobrenju sadrže pojedinosti vezane uz Tesline planove za proizvodnju 500.000 vozila godišnje u tvornici, kao i informacije o pročišćavanju otpadnih voda.

Proizvođač automobila dobio je i precizne instrukcije protupožarnoj opremi, proizvodnji baterijskih ćelija te o raznim skladištima, radionicama i laboratorijima.

Iako su bile potrebne dvije godine da se postigne konačni status ekološkog odobrenja, to je zapravo bilo brzo u usporedbi s prethodnim odobrenjima u Njemačkoj. Ministar zaštite okoliša Alex Vogel osvrnuo se na lokalne zaposlenike i vlasti uključene u proces.

“Kao visokoučinkovita državna uprava uvijek ste se fokusirali na tehničke zahtjeve, visoku razinu zaštite okoliša, zaštitu šire javnosti i susjedstva od opasnosti, čak i pod pritiskom velikog javnog interesa i bezrazložnog uznemiravanja. kao i pravnu sigurnost postupka…”, rekao je.

Osvrnuo se i na klimatsku krizu, važnost dostupnosti vode i kako je digitalizacija procesa pomogla da se pojednostavi i ubrza. Drugi dužnosnici komentirali su pak kako će Giga Berlin raditi na dobrobiti lokalnog područja. Na kraju je jasno da Tesla može nastaviti sve postojeće ili nadolazeće građevinske procese bez ikakvih daljnjih prigovora.

Međutim, tvrtka Elona Muska još uvijek ne može započeti proizvodnju električnih crossovera Model Y dok ne dovrši potrebne korake navedene u opsežnoj dokumentaciji.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});