fbpx

Tko će biti najbrži u Mostaru na utrci ubrzanja?

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Međunarodna utrka ubrzanja “Old school Street Race Mostar 2019” održat će se u subotu i nedjelju, 15. i 16. lipnja, na pomoćnoj pisti aerodroma u Mostaru.

Mostarska utrka prepoznata je kao jedna od najboljih i najposjećenijih utrka u regiji, gdje se natječe više od 150 automobila od kojih neki imaju više od 1.000 konjskih snaga, a do 100 km/h stignu brže od mnogih superautomobila.

Utrke ubrzanja u disciplini A10 odobrila je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) i bodovat će se za prvenstvo Bosne i Hercegovine i Srbije te prvenstvo Hrvatske, a utrke koje se boduju za prvenstvo voze se po klasama PRO RWD (pogon na zadnje kotače), PRO FWD (pogon na prednje kotače), PRO AWD (pogon na sva četiri kotača) te PRO DIESEL klasa u kojoj nastupaju svi diesel automobili bez obzira na vrstu pogona, najavili su organizatori Auto moto kluba Extreme.

Ova utrka poznata je i po tome što osim službenog natjecanja organizira i utrke ubrzanja po sekundarnim klasama u kojima se mogu okušati svi zainteresirani koji smatraju da imaju brz automobil.

Za nedjelju je organiziran i Db Drag i Street Style gdje će posjetitelji moći vidjeti najljepše sređene i najglasnije automobile na Balkanu, kao i Oldtimer Show, priopćeno je iz AMK Extreme Mostar.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI