fbpx

Toyota predstavila novi crossover: Hoće li model Corolla Cross krenuti u pohod na europsko tržište?

Autor: dnevno.ba

Tržištem automobila danas dominiraju SUV-ovi i crossoveri. Tako se i Toyota prilagođava “novom normalnom”.

Ovaj japanski proizvođač je u travnju predstavio Yaris Cross, a sada se i u Corolla obitelji pojavila sve popularnija crossover verzija.

Zanimljivo kako je nova Toyota Corolla Cross dobila originalan izgled koji izvana nema skoro ništa zajedničko s trenutnim Corolla modelom. U pogledu dimenzija, Corolla Cross se uklapa u između modela CH-R i RAV4. Dužina doseže 4,46 metara, širina 1,82 metra, međusosovinski razmak 2,64 metra, a zapremina prtljažnika je 487 litara.

I dok izvana Corolla Cross izgleda kao smanjeni RAV4, unutrašnjost  je skoro jednaka ostalim karoserijskim izvedbama Corolle. Ispred vozača je digitalna instrumentalna ploča dok je na centralnoj konzoli na dodir osjetljivi zaslon.

Najavljena su dva motora pri čemu osnovnu  verziju pokreće klasični 1,8 litarski benzinac snage 140 “konja” i najvišeg okretnog momenta 175 Nm. Naravno, karakteristično za Toyotu u ponudi je i hibridna verzija koja kombinira benzinski (98 KS i 142 Nm) i električni motor snage 53 kW (71 KS).

Foto: Netcarshow

Pitate se zašto je volan na desnoj strani? Premijera Corolla Crossa održana je na Tajlandu, gdje će se, u gradu Chachoengsao, ovaj model i proizvoditi.

Prodaja na Tajlandu kreće ovog mjeseca, a kasnije će crossover ući na druga azijska te tržišta Južne Amerike i Australije. Hoće li se Corolla Cross pojaviti na europskim tržištima i dalje je otvoreno, ali obzirom na sve veću popularnost gradskih crossovera svakako bi mogla biti hit.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI