fbpx
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Veliki dan za Rimac automobile: Službeno predstavljena prva serijska Nevera

Autor: Dnevno.ba

Hrvatska je međunarodno priznata u siječnju 1992., a trebali smo dočekati srpanj 2022. da na našem tlu dočekamo i veliki automobilski ponos. I dočekali smo. I to ne bilo kakav automobil, piše Dnevno.hr.

Riječ je o Neveri, Rimac automobila, najbržem električnom automobilu na svijetu. Prije par dana pojavila se informacija da je registriran u Hrvatskoj, a došla je i službena potvrda.

‘Nakon pet godina razvoja i testiranja, tri generacije pogonske tehnologije, 18 prototipova, 45 crash testova i 1,6 milijuna sati razvoja i istraživanja, prvi potpuno serijski Rimac Nevera je sišao je s naše nove proizvodne linije. Sada ćemo nastaviti s ručnom izradom Nevere i to na razini do 50 primjeraka na godinu koji će biti isporučeni kupcima sa svih strana svijeta’ stoji u priopćenju tvrtke.

Postao brend
Iako su o Rimcu podijeljena mišljenja nitko mu ne može prigovoriti da je stvorio brend od svoje firme. Nevera je svoju završni izgled dobila u jeku korone što daje dodatnu važnost.

Proizvodnja serijskih modela namijenjenih kupcima već je u tijeku, a kad njih završe bit će poslani naručiteljima putem jednog do 25 globalnih prodavatelja Rimac Automobila.

‘Nevera je razvijena s namjerom da postane električni hiperautomobil koji prelazi granice, sposoban pružiti vozačima i putnicima uzbuđenje kakvo još nikad nisu doživjeli prije toga.’ izjavio je Rimac.

Foto: Facebook

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI