Vettel je morao slaviti i slavio je

Autor: SportSport.ba

SPA - Njemački vozač Sebastian Vettel slavio je pobjedu u trci za Veliku nagradu Belgije na stazi SPA.

Nijemac je bio u lošem nizu zbog čega je imao zaostatak od preko 20 bodova u odnosu na Hamiltona, ali danas je možda počeo njegov pozitivan niz.

On je startao s drugog mjesta, iza Hamiltona, ali je vrlo brzo uspio zaobići Britanca te je nakon toga izašlo sigurnosno vozilo na stazu zbog nekoliko incidenata. U njima su najlošije prošli Raikkonen, Ricciardo, Alonso…

Nakon odlaska sigurnosnog vozila, Hamilton je krenuo u napad na Vettela ali nije uspio da ga pretekne i Nijemac je uspio sačuvati prvu poziciju. Jedini trenutak kada je koliko toliko bio ugrožen je kada je izlazio iz boksa, ali je na njegovu sreću uspio izaći ispred Verstappena i Hamiltona.

Do kraja trke Hamilton je pratio Vettela, ali nije ga mogao ugroziti na prvom mjestu, pa je Nijemac slavio sigurnu pobjedu. S druge strane, Hamilton je završio na drugom mjestu, dok je treći bio Max Verstappen, a četvrti Valtteri Bottas.

U ukupnom poretku vozača Hamilton je još uvijek prvi, dok je Vettel sada smanjio zaostatak na ispod 20 bodova. Naredna utrka vozi se u Italiji i to od 31. kolovoza do 2. rujna.

Autor: SportSport.ba

ZADNJE VIJESTI