fbpx

(VIDEO) Mate Rimac uskoro predstavlja novu električnu jurilicu: Stiže nam Concept C_Two

Autor: dnevno.ba

Tvrtka Rimac Automobili iz Svete Nedjelje trebala je svoj drugi model otkriti na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi u ožujku, ali im je pandemija koronavirusa poremetila planove, piše Forbes.

No nisu se predavali. Tako će četiri mjeseca kasnije, otkriti novi model pod nazivom Concept Two (C_Two).

Adriano Mudri, direktor dizajna Rimac Automobila, govorio je o izazovima dizajniranja takvog automobila i po čemu se razlikuje u odnosu na automobil pokretan klasičnim motorom s unutarnjim izgaranjem.

“U usporedbi s automobilom koji ima motor s unutarnjim izgaranjem velika je razlika u proporcijama. Naša kabina smještena je u središtu automobila, a naš pogon je savršeno raspoređen po prednjem i stražnjem dijelu”, rekao je Mudri.

Screenshot

Osim od automobila koje koriste motor s unutarnjim izgaranjem, novi C_Two će se razlikovati i od mnogih električnih modela.

“Rimčev pristup C_Two je takav da baterija nije polegnuta u pod, kao kod drugih električnih automobila. Umjesto toga, baterija u obliku slova T ide duž središta gdje se kod “klasičnih” automobila nalazi mjenjač, a zatim se proteže širinom iza kabine, gdje biste obično mogli pronaći motor kod sportskih modela, što omogućuje niži položaj za volanom”, tvrdi Mudri.

Napominje i kako je unutrašnjost automobila podijeljena na dvije zone, od kojih je gornja namijenjena čistom vozačkom užitku.

“Stvarno smo se trudili da ovaj digitalni automobil učinimo što analognijim i opipljivijim, s kontrolama koje su vidljive. Ako sve stavite na dodirni zaslon, auto jednostavno gubi dušu”, dodaje Mudri.

Potražnja za takvim automobilima je na tržištu sve veća te cijela autoindustrija s nestrpljenjem čeka novo “čudo iz Hrvatske”, Rimac C_Two.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI