VIDEO: Novo terensko vozilo Zastava NTV uskoro u Vojsci Srbije

Autor: Dnevno.ba

KRAGUJEVAC - Kragujevačko poduzeće Zastava TERVO i Vojnotehnički institut, razvili su novo terensko vozilo za potrebe vojske.

Testiranje Zastave NTV se privodi kraju, kažu da zadovoljava najviše svjetske standarde, i da se uz male izmjene može koristiti ne samo za vojne potrebe, prenosi RTS.

Poslije pređenih tisuću kilometara, po najtežim terenima i vremenskim uvjetima, u tijeku su završna ispitivanja terenskog vozila Zastava NTV, prije uvođenja u naoružanje Vojske Srbije. Napravljen je u dvije verzije.

“Varijanta 8+1, u kombi verziji, i varijanta sa ‘singl’ kabinom i 2+1 mjestom dodatne nosivosti od 1.400 kilograma. Vozila su također predviđena za vuču dodatnih 1.700 kilograma”, rekao je Ilija Ljujić, rukovoditelj razvoja Zastave TERVO.

Terenac sa nezavisnim vješanjem na sva četiri kotača sada čeka potvrdu Tehničko-opitnog Centra Vojske Srbije.

“Nultu seriju za potrebe Vojske, za ovo naše vozilo, očekujemo do kraja godine, a iduće godine ulazak u serijsku proizvodnju, i za jedno i za drugo sredstvo”, izjavio je Zoran Adžić, direktor Zastave TERVO.

To bi u Zastavi TERVO, uz sadašnjih sedamdesetak radnika, značilo i otvaranje novih radnih mjesta. Na to sluti zainteresiranost za novo vozilo i domaćih javnih poduzeća i stranih kupaca.

“To je tržište Sjeverne Afrike i zemalja Bliskog istoka i to u obje varijante, i u varijanti vojnoj i u varijanti civilnoj”, rekao je direktor Zastave TERVO.

Novi terenac trebalo bi da zamijeni čitavu flotu vojnih vozila u koju se više ne isplate ulaganja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI