(VIDEO) Strašna snimka iz Španjolske: Svjetski prvak letio zrakom i teško se ozlijedio!

Autor: dnevno.ba

Šesterostruki svjetski prvak u elitnoj klasi MotoGP Španjolac Marc Marquez (Honda), koji je u nedjelju teško pao u završnici Velike nagrade Španjolske, prve utrke Svjetskog prvenstva u motociklizmu u novoj sezoni, slomio je nadlaktičnu kost desne ruke i morat će na operaciju. četiri kruga prije kraja izgubio kontrolu nad svojom Hondom i teško pao. U jednom trenutku doslovno je poletio zrakom. Slika je izgledala strašno.

Marqueza su u mobilnoj klinici na stazi u Jerezu pregledali službeni liječnici,  i otkrili što će se dalje događati s aktualnim svjetskim prvakom.

“Vozač će ostati pod kontrolom nekoliko sati, a sutra bi trebao biti prebačen u Barcelonu, gdje će biti operiran. Morat će mu se namjestiti kost, a moglo bi biti problema i s radijalnim živcem. U to još nismo sigurni”, objavili su službeni liječnici koji nisu željeli davati prognoze o tome koliko će Marquez morati izbivati sa staze rekavši da je još prerano za takve procjene.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali Marquezov težak pad možete pogledati OVDJE.

Pobijedio je Francuz Fabio Quartararo na Yamahi i tako se upisao u povijest jer je prvi Francuz koji je slavio u najjačoj klasi još od 1999. godine i tek četvrti uopće. Ovo je bila prva utrka u klasi MotoGP ove sazone, a sljedeća je VN Andaluzije, koja će se za sedam dana voziti također u Jerezu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI