fbpx

VN KANADE: Vettel prvi na cilju, Hamiltonu dodijeljena pobjeda

Autor: Hina

MONTREAL - Lewis Hamilton (Mercedes) ostvario je 78. pobjedu u karijeri te sedmu na stazi Gilles Villeneuve u Montrealu. Iako je ciljem prvi prošao Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju, on je zbog kazne od pet sekundi na pobjedničkom postolju morao stajati ispod Britanca koji je ostvario već petu pobjedu u ovoj sezoni.

Odlučujući trenutak utrke dogodio se u 48. krugu, kad je Vettel završio na travi, a pri povratku na stazu zatvorio je put Hamiltonu koji je s njim vodio borbu za vodeću poziciju. Suci su deset krugova vijećali, a onda odlučili kazniti Nijemca s pet sekundi dodatka na ukupno vrijeme. Znajući za Vettelovu kaznu Hamilton se lakoćom održao na zaostatku manjem od pet sekundi i na taj način osigurao treću uzastopnu pobjedu, a petu ukupno u ovoj sezoni.

Iza Vettela i Hamiltona treći je ciljem prošao Monegašanin Charles Leclerc u Ferrariju, dok je Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas završio utrku na četvrtom mjestu.

Hamilton nakon sedme od 21 utrke u kalendaru Svjetskog prvenstva formule 1 ima 162 boda, 29 više od drugoplasiranog Bottasa. Treći je Vettel sa 100 bodova, a četvrti Max Verstappen (Red Bull) sa 88.

Sljedeća, osma utrka Svjetskog prvenstva na rasporedu je za 14 dana u Le Castelletu, gdje će se vozači boriti za Veliku nagradu Francuske.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI