fbpx
Pixabay

Volkswagen će predstaviti novi električni automobil u siječnju

Autor: dnevno.ba

Volkswagenova ponuda električnih automobila nastavlja rasti jer je njemačka tvrtka najavila da će svoj novi model predstaviti 3. siječnja.

VW još uvijek krije detalje, no ipak će pokazati kamufliranu verziju automobila te otkriti njegovo ime. Nakon toga će na CES-u omogućiti prisutnim da iskuse novi korak na Volkswagenovom putovanju ka elektrifikaciji.

Moguće je da će njemački gigant pokazati model ID. Aero, čiji je koncept predstavljen u lipnju kao najava prvog globalnog električnog sedana koji će se nuditi u Kini, Europi i SAD-u.

Zasad su brojna pitanja nedogovorena, no poznato je da je koncept zapravo premium sedan srednje veličine baziran na MEB platformi.

Koristi litij-jonsku bateriju kapaciteta 77 kWh, koja omogućava domet do 620 km/h. Koncept odlikuje aerodinamični dizajn koji omogućava nizak koeficijent otpora zraka od 0,23.

Očekuje se da će automobil usvojiti oznaku ID.7 te da će biti manje ekstreman od koncepta, ali da će zadržati aerodinamičan dizajn s “tečnim” linijama, kao i aerodinamički optimizirane kotače.

U unutrašnjosti će se nalaziti digitalni klaster i veliki samostojeći infotainment sustav.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI