fbpx

Volkswagen Golf 8 Variant – karavanska Osmica, Škoda Octavia Combi ide u sjenu?!

Autor: dnevno.ba

Volkswagen Golf 8, novi kralj kompakata, predstavljen je u najgore vrijeme, na početku korona-krize. Ipak, iz Wolfsburga za jesen 2020. najavljuju karavansku verziju, koja bi trebala biti jak adut u post-korona krizi. Zanimljivo, jedinog respektabilnog konkurenta ima u vlastitom dvorištu, to je, naravno nova Škoda Octavia Combi.

Volkswagen Golf 8 Variant neć smo najavili, a motor1.com upravo je objavio prve snimke konačne verzije. Prema prethodnim ilustracijama jedina je bitna razlika u stražnjim svjetlima klasične forme (kao u prethodnim modelima) i većih dimenzija, radi povećamja vidljivosti. Prednji i stražnji farovi su u LED tehnologiji.

Sve će bitno preuzeti od osnovnog modela, kojemu se jedina zamjerka može uputiti na dizajn prednjih farova s ‘obrvama’, za kojeg dizajnerski tim iz Wolfsburga zasigurno neće dobiti nagradu za stil.

Dužina će se rastegnuti na 457 centimetara, a prtljažnik će biti sličnog kapaciteta kao u dosadašnjem modelu, od 605 do 1620 litara (nešto manji nego što pruža nova Škoda Octavia Combi).

Ponuda benzinskih i dizelskih motora bit će jednaka kakva se nudi za osnovni Volkswagen Golf 8, s iznimkom baznog benzinca 1.0 TSI s 90 KS, koji neće biti u ponudi. Motorizacija startati sa 116 KS (85 kW), u benzinskoj (1.0 TSI) i dizelskoj verziji (2.0 TDI).

Top Gun Variant, oznake R, ispaljivat će 310 KS. Jak novitet!

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI