fbpx
Izvor: Facebook

Volkswagen povećao cijene automobila zbog rekordne inflacije

Autor: dnevno.ba

Volkswagen je u Njemačkoj povećao cijene svojih automobila s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, a to je rezultat rekordne inflacije.

Iz Volkswagena je u salone stigla informacija o povećanju cijena, a u objašnjenju se kao razlog navodi značajno povećanje troškova u nabavci sirovina, energije i opreme.

Prosječna cijena volkswagenovih modela sa SUS motorima će porasti za 4,4 posto, a to uključuje modele Golf, Tiguan, Passat karavan, Polo i T-Roc, javljaju auto-moto portali.

Čak ni Volkswagen ne može izbjeći visoku inflaciju. Iako radimo najbolje što možemo s dugoročnim ugovorima, hedging transakcijama i povećanjem efikasnosti, efekt na troškove ne može biti u potpunosti kompenziran, priopćeno je iz Volkswagena.

Nove cijene će službeno biti uvedene 23. veljače. Cijena osnovnog modela Polo povećat će se za 905 eura, što znači poskupljenje za 4,5 posto. Golf će koštati 1.585 eura više, odnosno 5,36 posto.

Za T-Roc će biti potrebno izdvojiti 1.455 eura više, što je jednako 5,98 posto, dok će Arteon Shooting Brake sada koštati najmanje 42.270 eura, odnosno 1,985 eura/4,38 posto više.

Mnogi saloni su izrazili zabrinutost zbog rasta cijena te smatraju da bi Volkswagen zapravo trebao “srezati” cijene. Jedan od distributera smatra da je povećanje cijena ‘šokantno’, posebno jer prodaja već opada.

Povećanje cijena dolazi nakon serije promjena drugih cijena u proteklih 18 mjeseci. Volkswagen je povisio cijene za gotovo 11 posto sredinom 2021. i 2022. godine.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI