fbpx
Ilustracija: Pixabay

Vožnja na rezervi može oštetiti vaš automobil na više načina

Autor: Dnevno.ba

Stručnjaci kažu da bi spremnik goriva u automobilu uvijek trebao biti četvrtinu pun kako vam ne bi nestalo goriva prije nego ste u mogućnosti ponovno napuniti rezervoar. Vožnja na rezervi ili dok je pokazivač gotovo na praznom spremniku može oštetiti vaš automobil na više načina, prenosi N1.

Nećete daleko stići vozeći na gotovo praznom spremniku, ali u trenucima prije nego što se zaustavite, katalizator vašeg automobila, koji je dio ispušnog sustava, može se oštetiti.

Osim toga, ako je razina goriva u spremniku preniska, u pumpi za gorivo mogu zapeti neke krhotine jer se sve sitne čestice koje se nađu u spremniku za gorivo talože na dnu i tamo ostaju sve dok vaš automobil ne pokuša iskoristiti i zadnju kap goriva.

Kada pumpa za gorivo usisa svo preostalo gorivo, sav otpad iz vašeg spremnika otići će zajedno s njim, a čestice se mogu zaglaviti u vašoj pumpi ili filteru za gorivo. To može prouzročiti popriličnu štetu.

Ako vam je spremnik goriva stalno prazan, pumpa za gorivo bi se mogla pregrijati, što će uzrokovati da se prebrzo istroši.

Dakle, trebali biste izbjegavati voziti automobil ako je razina goriva u spremniku preniska ako ne želite da nastane neka šteta u vašem vozilu, savjetuje howstuffworks. Kada pokazivač za gorivo pokaže da je četvrtina potrošena, bilo bi dobro napuniti spremnik.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI