fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŽENSKI KUT: Nije samo praktičan! Kad uđete u ovaj automobil, vidjet ćete njegovu zabavnu stranu

Autor: Ines Brežnjak/7dnevno

Ne postoji ništa bolje od zabavnog i praktičnog automobila koji vas, iako ste možda na prvu bili malkice skeptični prema njemu, u potpunosti oduševi.

Tako nekako započinje i moja priča s Toyotom Proace City Verso, zanimljivim automobilom kojeg je ovaj automobilski gigant nedavno izbacio na hrvatsko tržište.

Da odmah razjasnimo – ovaj je automobil idealan ako imate neki biznis, ili ako pak imate brojnu obitelj. Ako ste u jednoj od te dvije kategorije, tada će vas ovaj automobil oduševiti. No, Toyotina velika prednost ovog modela krije se u činjenici da će izazvati salvu oduševljenja i kod onih koji zapravo ne razmišljaju o takvoj vrsti vozila. Jer kada je isprobate, vjerujte mi na riječ – na takva ćete vozila gledati potpuno drugim očima…

Boja ove Toyote bila je neutralnija naspram ostalih njihovih modela koje sam imala prilike voziti. No automobil je itekako bio zamijećen na cesti, a tome je doskočio njegov dizajn. Pomalo kockasti izgled i dimenzije automobila definitivno su najviše istaknule su Toyotu na cesti.

Ono što me na prvu osvojilo bila su, vjerovali ili ne, klizna stražnja vrata. “Ma to je to“, kažem na glas. Razlog mojem veselju je zapravo jako praktične prirode – lakše ih je otvarati ako ste parkirali između dva automobila te je svakako lakše uzeti stvari ako ste ih odložili na stražnju klupu

 

U unutrašnjosti Toyote skriva se pregršt jednostavnih i zabavnih stvari i praktičnih funkcija koje će vas oduševiti! Prva zabavna stvar su pretinci. Mnoštvo pretinaca! Zapravo, mali milijun pretinaca!

Gdje god se okrenete, vidjet ćete pretince – velike, male, koji se nalaze svuda oko vas.

Meni su najdraži bili pretinci koji se nalaze praktički na stropu, a koji su praktični za odlaganje papira, fascikla ili pak nekih dokumenata za koje ne želite da vam stoje na vidljivom mjestu.

Takvi zgodni skladišni prostori nalaze se i na stražnjoj klupi, ali i u prtljažniku gdje se kriva pravo bogatstvo ovog automobila. Naime, u Toyoti se može voziti čak sedam osoba!

Dva dodatna sjedala lako ćete izbaciti iz prtljažnika zatreba li vam prostor gepeka, u koji može stati stvarno puno toga. Na primjer, puno cipela, jer baš sam njih odlučila u Toyoti preseliti iz jednog doma u drugi. Bila je to idealna prilika, što da vam kažem…

Iako se kod ovakvih automobila s dodatnim sjedalima putnici koji se nalaze “u prtljažniku“ mogu osjećati pomalo skučeno, pa i klaustrofobično ako baš želite, to u ovom slučaju ne drži vodu.

Naravno da je prostora manje nego kada se vozite u udobnosti stražnje klupe, no nisam osjećala baš pretjeranu i preveliku nelagodu „u bunkeru“. Dapače, prostor je skroz korektan, a straga se nalaze i manji pretinici gdje možete odložiti neke stvari te vodu.

 

Sretnici koji u vožnji na izlet ne završe “u prtljažniku“, jer Toyota je sjajna i za to, uživat će u komociji stražnjeg sjedišta gdje se ako mene pitate nalazi pa i najviše mjesta.

Genijalna stvar u tom dijelu automobila su plastične police koje se nalaze iza vozačeva i suvozačeva sjedala, a koje kada ih podignete, mogu komotno poslužiti kao maleni prostor za jelo.

Nisam imala mira, pa sam morala isprobati stanu li na tu policu tanjur i čaša. Oduševljenju nije bilo kraja kada sam shvatila da stanu.

Automobil je jako pregledan u vožnji, i bez obzira na njegove poveće, pa mogu slobodno reći i nestandardne dimenzije, jako ga je lijepo voziti.

Vožnju po gradu olakšava i automatski mjenjač. Točnije, okretač. Naime, mjenjač je integriran u kokpit, a izveden je u obliku kotačića kojeg vrtite kada mijenjate iz brzine u rikverc ili pak u parking. Imat ćete osjećaj kao da mijenjate radio stanice! Unikatno, nema što.

Već godinama zapravo zazirem od takvih vozila, no moram priznati da sam nakon ovog testa skroz promijenila svoje mišljenje.

Nije mi bio problem voziti ovaj automobil te sam ostala oduševljena njegovom praktičnošću u svakoj prilici. Za obitelj, za posao, za izlete s prijateljima – Proace City Verso je automobil za sve to. I to ga čini posebnim, drugačijim i jedinstvenim…

Specifikacije:
Toyota Proace City Verso 1.5D A/T8
Paket opreme: Family
Motor: dizel, 4 cilindra, 1499 ccm3
Pogon: Prednji
Snaga: 130 KS
Okretni moment: 300 Nm
Ubrzanje 0-100: 11,2 sek
Maksimalna brzina: 184 km/h
Mjenjač: Automatski, 8-stupanjski
Prosječna potrošnja na testu: 6,2 l/100km
CO2: 85 g/km

Autor: Ines Brežnjak/7dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});