fbpx
Foto: Twitter

Cvijanović: Erdogan je ukazao na potrebu jačanja unutarnjeg dijaloga u BiH

Autor: Dnevno.ba

Srpska članica i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan na današnjem sastanku ukazao na potrebu jačanja unutarnjeg dijaloga u BiH.

– Mislim da tu dijelimo visok stupanj suglasnosti, to je ono što mi u Republici Srpskoj promoviramo – rekla je Cvijanović za RTRS nakon sastanka članova Predsjedništva BiH s Erdoganom.

Ona je navela da je sastanak bio konstruktivan i da je Erdogan pokazao veliko razumijevanje za situaciju u BiH i zapadnom Balkanu.

Cvijanović je poručila da sve što se događa na relaciji dvije zemlje treba biti zasnovano na prijateljstvu, partnerstvu i razumijevanju.

Ona je rekla i da je turski predsjednik izrazio zainteresiranost za zajedničko učešće u velikim investicijama, posebno u oblasti energetike.

– Erdogan je izrazio želju da se nastavi s investicijskim ciklusom. Spomenuo je važnost auto-puta Beograd-Sarajevo. S naše strane spomenuta je važnost našeg auto puta od Banjaluke prema Beogradu, kako bi se olakšala komunikacija i omogućilo gospodarstvenicima i građanima brže i bolje kretanje, kazala je Cvijanović.

Ona je navela da su članovi Predsjedništva na današnjem sastanku izrazili duboko žaljenje zbog gubitka velikog broja ljudskih života i imovine usljed razornih potresa koji su pogodili Tursku.

Podsjećamo, srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva Željka Cvijanović i dvojica bošnjačkih članova Denis Bećirović i Željko Komšić boravili su u radnoj posjeti Turskoj, na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI