fbpx
Foto: Twitter

Dodik optužio Bitaniju i SAD za uplitanje u izbore u BiH: Novac koji odvajaju neće im biti dovoljan za promjenu

Autor: Dnevno.ba

I ranije se znalo da Amerika financira kampanju kandidata PDP-a za predsjednika Republike Srpske Јelene Trivić, ali se sada vidi da su neki došli do tih podataka, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da “im novac koji odvajaju neće biti dovoljan za promjenu”, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da je gledao jučer na medijima da je te navode potvrdio i geopolitičar iz Beograda Dejan Lučić.

– Očigledno je da su neki pristali da budu upotrebljeni i zloupotrebljeni. Јednoga dana kada shvate u kakvoj su igri bili, onda će im biti žao i krivo. Svako ima pravo da bira – rekao je Dodik.

Komentirajući navode u medijima da su SAD izdvojile 10 milijuna dolara za kampanju Trivićeve protiv njega, Dodik je istakao da je očigledno da je intervencionizam stranaca prisutan.

– To mi vidimo i osjećamo. Ovdje su u izborni proces uključeni Amerikanci i Britanci koji rade zajedno sa svojim pulenima protiv, kako kažu, nacionalnih opcija koje su podložne ruskom utjecaju. Nije tajna da su oni ranijih godina izdvajali ozbiljan novac i da je Britanija najavila sredstva u iznosu od 18 milijuna funti ili oko 60 milijuna KM za borbu protiv “takozvanog ruskog utjecaja”, a ljude iz vlasti Republike Srpske nazvali “proruskim strukturama”. To nema nikakve veze s tim. Mi surađujemo s Rusijom, kao što možemo surađivati s bilo kim. Tko god nas uvažava za partnera i želi s nama da radi na projektima, tko god uvažava realnost i Ustav BiH s nama mogu biti partneri – poručio je Dodik.

Dodik je poručio da je za Srpsku neprihvatljivo da joj kažu da uvodi sankcije Rusiji samo za to što oni imaju s njima problem.

– Vjerojatno je to izazvalo pažnju raznih obavještajnih službi koje sada podmeću. Neimenovani izvor State Departmenta priopćio je neki dan kako Rusi financiraju kampanju Milorada Dodika i to je apsolutno notorna laž, jer se nikada ništa nije desilo. Mi imamo suradnju s Rusijom i sutra putujem u tu zemlju – rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je izjavio da je Srpska vršila emisiju obveznica preko Bečke burze i da je točno da su neke ruske firme sudjelovale u tome, što je bio sasvim legalan posao.

– Republika Srpska je zajednička teritorija srpskog naroda tako će biti i u buduće – naglasio je Dodik.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI