fbpx
Foto: Fena

Izetbegović: Ovo je perverzan pokušaj da se izađe ususret Srbima i Hrvatima da odluče tko će biti vlast

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović u sinoćnjem intervju za Federalnu televiziju ponovio je stare teze o tome kako međunarodna zajednica želi podijeliti Bošnjake, “ubaciti kost među njih”, iako nitko od bošnjačkih stranaka, osim njegovog privjeska DF-a s njima ne želi u vlast, te kako je potrebno napraviti snažan “probosanski blok”, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Trojka i HDZ tvrde da imaju većinu, neka je efektuiraju, ali nikako ne na način da to bude mimo dogovora s nama. Ili neka se dogovore s nama o koncentracijskoj vladi u koju bi svi ušli, jedno, dva ministarstva, za ovaj mandat tako. Ili, pak, dvije liste, jedna koju bi definirala SDA, a druga koju bi definirali Trojka i HDZ. Pa koja bude jača, koja dobije jaču podršku, odnosno tko dobije 50 ruku u Zastupničkom domu neka formira vlast u FBiH. Imali smo namjeru takvu stvar ponuditi. Nisu se odazvali, ni saslušali. Pristojnost vas obvezuje da dođete, Ustav da se dogovorite, oni sve to izbjegavaju u želji i nadi da će oktroirati visoki predstavnik i da će tako cementirati stanje u BiH, kazao je Izetbegović.

Izetbegović, kaže, nije protiv dogovora o formiranju vlasti sa Srbima i Hrvatima, čije političke predstavnika naziva “stranom koja je počinila genocid” i “stranom koja je uspostavila UZP”, dok SDA tepa kako je branila BiH, a ne provodila džihad u BiH, ubijala, protjerivala i u stotine logora zatvarala i mučila Hrvate i Srbe.

“Ako se mi moramo dogovoriti sa stranom koja negira genocid i koja je počinila genocid, i sa stranom koja je uspostavila UZP i koncentracijske logore, jer ti ljudi žive u ovoj zemlji, naravno da se treba dogovoriti i s onima koji su organizirali obranu ove zemlje. Nitko nikoga ne može izbaciti i ovo je perverzan pokušaj da se izađe ususret ovim dvjema stranama, da Srbi i Hrvati odluče tko će biti vlast. To je perverzan projekt koji ne smije uspjeti, kazao je Izetbegović.

Sve i da su predstavnici Hrvata i Srba htjeli praviti koaliciju sa SDA nakon ove Izetbegovićeve izjave to više ne bi bilo moguće.

Cijeli intervju “časnog” i “poštenog” Izetbegovića, lidera “časne” SDA, protiv kojih se cijeli svijet urotio i čijim kadrovima, poput Fadila Novalića, supruge mu Sebije, Osmana Mehmedagića, Cikotiča, Asima Sarajlića, se kako on tvrdi “pakira” pogledajte u nastavku.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI