fbpx
Facebook

Karamarić: DF politički vegetira na antihrvatskoj histeriji, s njima ne želimo sjedati na stol

Autor: Dnevno.ba

DF politički vegetira na antihrvatskoj histeriji, s njima ne želimo sjedati na stol, rekao je u emisiji BHT1 Uživo predsjednik HSS-a u BiH Mario Karamatić.

Nevjerojatnim ocjenjuje djelovanje Središnjeg izbornog povjerenstva.

“Da nije smiješno bilo bi žalosno, uspjeli smo dobiti rezultate koji nisu konačni ni 25 dana nakon izbora, ako pogledate zemlje u okruženju – Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, Mađarsku, na izborni dan već oko ponoći se znaju rezultati, a kroz tri dana oni budu službeni. Kod nas nisu ni nakon 25 dana. To potvrđuje samo da nismo normalna zemlja”, rekao je.

Pobjeda Dodika u Republici Srpskoj za nj ne predstavlja iznenađenje.

“Bilo je očekivano da Milorad Dodik pobijedi. SNSD je imao puno više glasova, Željka Cvijanović je imala oko stotinu tisuća glasova više od Šarovića, u izbornoj noći, prije obustavljanja borjanja, Dodik je imao oko 30 tisuća glasova više, mislim da je odmah bilo jasno da će on pobijediti. Za potencijalne malverzacije – postoji SIP i policijske agencije, ako je bilo problema, neka institucije rade svoj posao”.

Plebiscitarna potpora Borjani Krišto
Istaknuo je ogroman broj glasova koje su Hrvati dali Borjani Krišto.

“Mislim da se hrvatski narod pokazao politički zrelijim od svojih predstavnika i da su ogromnom izlaznošću pokazali što misle, narod je izašao i obranio svoje pozicije. Raduje me plebiscitarna podrška Hrvata Borjani Krišto, ne mogu se sjetiti kada je kandidat hrvatskog naroda ima preko 180 tisuća glasova za tu poziciju”, rekao je šef HSS-a u BiH.

Smatra kako je Komšić u Predsjedništvu nemoćan jer ne može uraditi ništa s obzirom na to da u hrvatskom klubu u Domu naroda Parlamenta Federacije ne može braniti veto.

“Bez gospodina Komšića, Hrvati kao politički narod ne bi došli do ove točke, dok su nam se događale Alijanse i Platforme, mi nismo prijateljima iz međunarodne zajednice mogli objasniti što je preglasavanje, danas je Komšić postao taj simbol što se tiče te međuanarodne politike, međuanrodni predstavnici razgovaraju s drugim hrvatskim političarima, ja Komšiću želim da uživa u ovom mandatu, uraditi neće ništa, bilo kakva njegova inicijativa neće proći jer neće imati potporu u hrvatskom klubu u Domu naroda, Komšić ne predstavlja hrvatski narod, on predstavlja jedan drugi narod”, kazao je Karamati u emisiji BHT1 Uživo.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI