fbpx
Foto: Facebook

Martinović: Osjetio sam volju i spremnost “Osmorke” da zajedno rješavamo krucijalna pitanja

Autor: Dnevno.ba

Izaslanik u Klubu Hrvata u federalnom Domu naroda Tomislav Martinović, kao i u prethodnom mandatu nastavit će predsjedati ovim Domom i u novom sazivu. Odlučeno je tako na konstituirajućoj sjednici gornjeg doma Parlamenta Federacije.

Martinović je u razgovoru s kolegom Goranom Kutlom s RTV Herceg Bosne iznio svoja očekivanja u procesu formiranja vlasti na razini Federacije BiH, te o odnosu njegove stranke u koaliciji sa strankama “Osmorke”.

Kroz Dom naroda Parlamenta Federacije u skorije vrijeme bit će izabrani i izaslanici u državnom Domu naroda, a očekuje se i imenovanje predsjednice Federacije Lidije Bradare, koja je jučer dobila potporu 22 od 23 izaslanika u klubu Hrvata, te dva potpredsjednika iz reda Srba i Bošnjaka.

Martinović je istaknuo kako je u razgovorima sa strankama “Osmorke” osjetio njihovu volju i spremnost da zajednički rješavaju krucijalna pitanja i unutar Federacije, ali na razini države. Izborni zakon je svakako jedna od tih stvari, a na federalnoj razini očekuje provedbu porezne reforme.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI