fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Screenshot/Youtube

Raguž: Došlo se do faze beznađa, borimo se i izađimo na izbore – nitko ne smije ostati po strani

Autor: Dnevno.ba

„Govorili smo da nema pravnih ni političkih uvjeta za izbore, a sada idemo na njih. Došlo se do faze beznađa. Moramo uvjeriti ljude da izađu na glasovanje“, kazao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne član Predsjedništva Hrvatskoga narodnog sabora Martin Raguž.

Podržao je odluku HNS-a da se na izbore u listopadu izađe zajednički s jednim kandidatom za Predsjedništvo.

„Trebamo popunjavati pozicije kroz znanje, obrazovanje i možemo iznjedriti kandidate za parlamente, izvršnu vlast, člana Predsjedništva“, kazao je u Raguž.

Komentirao je u kojem slučaju bi se mogla izbjeći nova bošnjačka uzurpacija hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH, to jest na koji način bi kandidat HNS-a mogao pobijediti.

Jedan od njih je velika izlaznost hrvatskog biračkog tijela. Naglasio je da ljude treba ohrabriti da izađu na izbore.

„Politika se udaljila od običnog čovjeka. Trebamo im reći da su oni ti koji odlučuju, oni imaju moć drugog listopada i ne postoji nikakav moćnik niti bilo tko drugi osim glasača. Taj dan dajte glas“, poručio je Raguž.

Kao mogući scenariji u kojima bi kandidat HNS-a mogao pobijediti navedeni su i tijesna utrka između bošnjačkih kandidata te pritisak od strane Amerikanaca i Europljana na unitarističku politiku da prestane s prijevarama.

„Zatekli ste me s pitanjem“ – rekao je Raguž na upit urednika i voditelja emisije Miroslava Vasilja što ukoliko mu iz HNS-a uslijedi poziv za razgovor oko kandidature za Predsjedništvo BiH.

„Imam ogromno institucionalno iskustvo. Prošao sam sve etape i faze. Drago mi je da sam na svim etapama bio na dispoziciji svome narodu i ovoj zemlji. Samo to mogu reći i ništa više. Potpuno sam neopterećen time. Ako bi došlo do neke vrste poziva ozbiljan čovjek bi trebao razmisliti može li odgovoriti izazovima o kojima govorimo.“

Raguž je opisao i koje bi sve osobine trebao imati zajednički kandidat HNS-a za Predsjedništvo BiH kako bi odnio pobjedu na predstojećim izborima.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});