fbpx

TRIBINA U STOCU Ivo Komšić: ‘‘Bit će rata, uzmite puške!‘‘

Autor: Dnevno.ba

‘‘Bit će rata, uzmite puške!‘‘, rekao je Ivo Komšić na tribini u Stocu rekavši kako je primio uznemirujuću vijest.
Naime, na tribini povodom Dana neovisnosti BiH, Komšić je rekao kako je uznemirujuća vijest da objava glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga o tome kako su raspoređene snage za brzo djelovanje na kopnu, moru i zraku.

”Naglasio je da će te snage braniti svaki pedalj NATO-a, da će nastaviti pružati podršku Ukrajini kao i drugim državama u regiji kojima prijeti Rusija. Slušajte sada – Gruziji, Moldaviju i Bosnu i Hercegovinu. Dakle, nije slučajno Putin prije dva dana nabrojao nas da BiH spada u zonu interesa Rusije. Ukrajina nije u NATO-u. Nisu ni Srbija, ni mi. U NATO-u su i Crna Gora i Sjeverna Makedonija. Albanija je u NATO-u, mi nismo u NATO-u”, kazao je, između ostalog, Komšić.

Rekao je kako je potpuno moguć Gruzijski scenarij u BiH.

”Noćas snage iz Srbije pređu Drinu i zauzmu RS i da je oni priznaju. Dodik može za dva sata sazvati svoju skupštinu i da proglasi neovisnost. Ruske snage zračnim desantom mogu noćas spustiti 50.000 snaga u državu, a nitko neće pucati na njih. To je naša situacija”, kazao je Komšić na tribini koja je održana prošloga petka, donosi Dnevnik.ba.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI