fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Screenshot: Youtube

VIDEO Čović: Formirali smo tim za pripremu izmjena Izbornog zakona

Autor: Dnevno.ba

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru sastali su se predsjednici HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik SNS-a Milorad Dodik i predsjednik SP-a Nermin Nikšić.

Predsjednik HZ-a BiH Dragan Čović kazao je a je riječ o redovnom mjesečnom sastanku. Istaknuo je da je cilj sastanka bio stvoriti jedan prihvatljivi ambijent za efikasnije funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti, kako na nivou BiH, tako i na nivou FBiH.

– Čini mi se da uz određene probleme koji iskrsnu, to ide pristojno i dobro, dobiva se jedna dinamika kada je u pitanju Vijeće ministara i parlamentarni rad. Mislim da u Vijeću ministara to koordiniranje već funkcionira, sve odluke se donose jednoglasno i to treba sada dinamizirati. To dinamiziranje se odnosi na posjetu gospodina Várhelyija, gdje smo donijeli plan od 31 mjere za ovu godinu. Mi želimo da u paketu sve te mjere idu, jer naše apsolutno opredjeljenje je Europska unija i vjerujem da ćemo to staviti kroz ove naše mehanizme koordiniranja vrlo brzo – rekao je.

Dodao je da malo zapinju kada je riječ o parlamentarnom radu te smatra da je potreban dogovor i na tom polju.

– Vjerujem da se može raditi na klimi međusobnog povjerenja. Tamo gdje nešto nismo usuglasili ne moramo to stavljati u prvi plan. Osim toga, dogovorili smo da damo po jednu osobu, koja bi krenula s pripremom Izbornog zakona, da primarno dogovorimo koncept, način rada i da odredimo ljude koji će na tome raditi. Moguće da će u prvom dijelu obuhvatiti pitanje SIP-a i mehanizama provođenja izbora, ali kasnije i sve druge teme riješiti, jer naša obaveza je da u šest mjeseci od izbora to završimo. Gospodin Dizdar je postavljen u ime SDP-a, gospodin Nović u ime SNSD-a i gospođa Filipović u ime HDZ-a – kazao je Čović.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});