fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Screenshot/Youtube

VIDEO Cvitanović o Konakoviću: Suštinsku razliku između bošnjačkih predstavnika nisam vidio

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik stranke “Narod i pravda” Elmedin Konaković pod rafalnom je paljbom proSDA medija i stranačkih botova jer, navodno, “igra” za Hrvate i podržava principe koji će omogućiti jednakopravnost Hrvata u BiH.

On je, podsjećamo, govorio da Bošnjaci Hrvatima ne bi trebali birati predstavnike te da ne treba reducirati ovlasti Doma naroda PFBH na razinu ovlasti Vijeća naroda RS. Međutim, on se nakon toga “prao” kod te iste sarajevske javnosti da nije protiv redukcije ovlasti Federalnog doma naroda, ali da je protiv toga da Republika Srpska bude uzor za uređenje Federacije BiH.

O političkom djelovanju Konakovića kratko je u sinoćnjem Dnevniku RTV Herceg Bosne govorio Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, koji ne misli da je na sarajevskim pregovorima o reformi Izbornog zakona Konaković radio u interesu Hrvata.

„Ne mislim ja da tu postoji suštinska razlika u viđenju BiH. Svi oni žele BiH kao državu većinskog bošnjačkog naroda, kao građansku državu koja u suštini ne bi imala nikakve veze s građanštinom. Sve je to kako predsjednik Milanović kaže ‘duboka država’. Čaršija kreira pravila i oni se svi toga drže. Možda jedan to kaže na uljuđeniji i ljepši način , a drugi na drugačiji. Suštinsku razliku između predstavnika bošnjačkog naroda ja u ovom trenutku nisam vidio“, rekao je Cvitanović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});