fbpx
Foto: Instagram

VIDEO Dodik: Ideološka politika SDA svodi se na islamizaciju BiH

Autor: Dnevno.ba

Ideološka politika SDA svodi na islamizaciju BiH i ta stranka umišlja da je BiH njena, što nije točno, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je istaknuo da “SDA vodi politiku uzimanja BiH za sebe, uzurpiranja svega i antiustavnu politiku, što je nedopustivo”.

– SDA želi mimo Ustava da sačini novu praksu koja bi bila antiustavna i antidaytonska u kome bi konstitutivni narodi bili svedeni na marginalne grupe. Sve su laži do laži ono što govori SDA. Ova stranka uspoređuje Dom naroda u FBiH s Vijećem naroda u Srpskoj, što je nevjerojatno jer Ustavom BiH nije predviđeno Vijeće naroda Republike Srpske nego ga je nametnuo visoki predstavnik – rekao je Dodik novinarima u Slatini kod Laktaša, prenosi RTRS.

Srpski član predsjedništva BiH je ponovio da Vijeće naroda treba reducirati ili ukinuti jer je smetnja za efikasno donošenje odluka i ne štiti nacionalne interese.

– Slična situacija postoji na Kosovu gdje KFOR pokušava predodrediti ponašanje Albanaca, Albanci pokušavaju da skrnave prava Srba, kao što to pokušavaju muslimani u BiH uz pomoć međunarodne zajednice – poručio je Dodik.

 

Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog posljednjih poruka dužnosnika iz Srbije kada je riječ o položaju Srba na Kosovu.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI