fbpx
Screenshot: Youtube

VIDEO Lidija Bradara: SDA je izigrala povjerenje zbog toga nitko neće s njima! Treba napraviti vladu FBiH što prije

Autor: Dnevno.ba

Dokle se stiglo u procesu uspostave Vlade Federacije BiH? Hoće li se ovog tjedna sastati s potencijalnim predsjednikom Vlade Nerminom Nikšićem? Kakve su opcije u igri ako Refik Lendo ne stavi potpis za Vladu u kojoj nema mjesta za SDA? Je li Željko Komšić nakon izolacionističkog govora u povodu Dana nezavisnosti potvrdio da se SDA i DF okreću Rusiji, Kini, Iranu i Turskoj nasuprot Europskoj uniji i SAD-u? Te mogu li žene na ključnim pozicijama promijeniti procese na bolje?

To su bila neka od pitanja za Lidiju Bradaru u njenom prvom intervjuu nakon što je postala predsjednica FBiH dala RTV HB, a kazala je, između ostalog, i zbog čega se SDA grčevito bori za vlast.

– Budžet Federacije BiH je šest ili sedam puta veći od državnog budžeta, onda vam je jasno zašto je svima interes biti u vlasti Federacije. U SDA se ponašaju kao djeca koja se igraju nogometa, pa kad im neko uzme loptu onda se naljute. SDA je izigrala povjerenje zbog toga nitko neće s njima, ni SDP, ni SNSD, a ni stranke HNS-a – kazala je Bradara.

Na pitanje novinara očekuje li eventualne nemire na ulicama ukoliko SDA ne uspije ući u vlast na nivou FBiH, Bradara je odgovorila kako predugo politički djeluje da bi mislila da neće biti nemira, te kako poziva na dijalog.

– Ne želim ni razmišljati kada bi u ovakvoj situaciji još imali pozive na nemire. Nasilje ne izaziva ništa dobro, treba se okrenuti dijalogu, napraviti vladu FBiH što prije, kazala je Bradara.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI