fbpx

VIDEO Mikulić i Raguž za RTV HB: Radikalni bošnjački agitatori nastavljaju s pritiscima na Schmidta

Autor: Dnevno.ba

Skupina bivših diplomata i zaposlenika OHR-a uputila je pismo Komitetu za vanjske poslove Bundestaga u kojem traže opoziv visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Optužili su ga da je nanio trajnu štetu mirovnom procesu u BiH, ali i ugledu Njemačke, navodi se u prilogu RTV Herceg-Bosne.

Autori pisma uključujući bivšeg njemačkog veleposlanika u Sjevernoj Makedoniji i bivše zaposlenike u administraciji OHR-a, traže smjenu Christiana Schmidta jer je navodno Vladi Republike Hrvatske dopustio da ga iskoristi za izmjene Izbornog zakona u BiH.

„To je pismo pompozno najavljeno kao da pusti njemački diplomati zahtijevaju ostavku Christiana Schmidta, a zapravo se radi o četiri ili pet pojedinaca koji su napisali to pismo u kojem se vidi rukopis radikalnih bošnjačkih agitatora“, kazao je politolog Martin Mikulić.

Predsjednik HRS-a Slaven Raguž u svemu vidi i rukopis najjače bošnjačke stranke SDA.

„Na ovaj način žele uraditi jednu vrstu pritiska na visokog predstavnika kako ne bi dodatno nametao rješenja, budući da SDA sada ima taj kočničarski alat u svojim rukama u Domu naroda federalnog parlamenta. Ovo pismo treba gledati iz tog aspekta, poručio je Raguž.

Mikulić dodaje kako je pismo jedna vrsta žalopoljke za činjenicom što je došao prvi visoki predstavnik koji ne radi na ostvarivanju bošnjačkih ratnih ciljeva.

Podsjetimo, Christianu Schmidtu nedavno se prijetilo i nasiljem kada je jedna osoba bh. porijekla iz Belgije slala prijeteće elektronske poruke.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI