fbpx
Screenshot: Youtube

VIDEO Profesor Barbarić: Cijela BiH se treba “mostarizirati”

Autor: Dnevno.ba

Cijela BiH se treba “mostarizirati”, rekao je profesor politologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Dražen Barbarić u Podcastu Bura.

Barbarić je pojasnio kako “cijelu BiH treba mostarizirati” u smislu poštovanja načela konstitutivnosti kako je to učinjeno u Mostaru gdje je temeljno načelo BiH – načelo konstitutivnosti – operacionalizirano tako da nitko nikomu ne može nametati političku volju, nitko nikomu ne nameće političke predstavnike niti itko ikomu pokušava oteti novce.

Profesor Barbarić je u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura analizirao tri političke scene u BiH, predizbornu kampanju i ulogu međunarodnih dužnosnika u BiH.

Govoreći o prosvjedima u Sarajevu protiv izmjena Izbornog zakona kazao je kako su bili bizarni, a oštro je kritizirao i zahtjeve za uspostavom tzv. građanske BiH. Govorio je i najnovijim geopolitičkim okolnostima i činjenici da tzv. građansku BiH uz Bošnjake podržavaju Turska, Iran i Njemačka, dok Daytonsku, sadašnju BiH, pokušavaju spasiti Amerika, Velika Britanija i Izrael.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI