fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

VIDEO Rijeke hodočasnika slile se u Međugorje: Pogledajte kako protiče novi Mladifest

Autor: Dnevno.ba

Od kada je počeo 33-i Međunarodni molitveni skup „Mladifest“, u Međugorje je stiglo više od 60 tisuća hodočasnika iz više od 70 zemalja svijeta. Festival će trajati do subote, a sve će se mise i ispovijedi prevoditi na 15 svjetskih jezika.

„Učite od mene i naći ćete mir“ geslo je ovogodišnjeg Međunarodnog molitvenog skupa „Mladifest“ u Međugorju. Najavljeno je kako će Međugorje do subote pohoditi 50 do 60 tisuća hodočasnika dnevno. Svi su oni u ovo svetište stigli kako bi pronašli smiraj te se molili za mir u cijelome svijetu, piše BHRT.

„Četiri autobusa iz subotičke biskupije smo došli ovdje na Mladifest. Lijepo nam je, veselo, razdragani, želimo se duhovno ojačati i ohrabriti i takvi se vratiti i svjedočiti u onom kraju gdje jesmo“, navodi Marinko iz Subotice.

Krunica u ruci, nasmijana i ozarena lica krase Međugorje ovih dana a hodočasnici iz 75 zemalja svijeta, noseći zastave svoje države, šire ljubav, vjeru i mir. U Međugorju su, kažu, našli spokoj.

„Prvi put sam ovdje. Sve mi je ovo novo i predivno je iskustvo“, stava je Vilem iz Nizozemske.

„Trenutačno sam u sjemeništu u Italiji. Ovdje ćemo se moliti sa drugima a potom se vraćam u Ukrajinu“, kaže otac Klement iz Ukrajine.

Koliko je ovo hercegovačko svetište značajno katolicima diljem svijeta potvrđuje i mladi Filip iz Njemačke kojemu je ovo 25. put da dolazi u Međugorje. Ima i hodočasnika koji dolaze prvi put a već su najavili da će se vratiti.

„U Međugorju praktično živim, ustvari to je moj drugi dom. Ovdje dolazim na odmor svake godine, ponekad i dva puta godišnje. Uistinu mi je kao dom. Ovdje imam veliku obitelj“, pojašnjava Filip.

„Veoma sam sretan. Odlična je organizacija. Ima puno mladih. Mnoge sam i upoznao. Uistinu uživam“, navodi Đovani iz Italije.

Već su danima svi smještajni kapaciteti u i oko Međugorja popunjeni. Zadnji put takva je popunjenost bila 2019.godine.

„Vrlo malo je ljudi došlo u osobnom aranžmanu. Većina njih je došlo organizirano. Da li preko turističkih agencija, tour operatora ili preko zajednica. Konkretno, biskup odnosno kardinal koji je govorio misu sinoć, iz Barcelone je sa sobom organizirao biskupijsko hodočašće i došlo je par stotina njegovih hodočasnika iz Barcelone“, kaže Davor Ljubić iz Turističke zajednice Međugorja.

U ovom se hercegovačkom svetištu okupilo na jednom mjestu 480 svećenika iz cijeloga svijeta te 10 biskupa, nadbiskupa i kardinala. U petak će misu predvoditi biskup mostarsko-duvanjski Petar Palić kada se očekuje više od 100 tisuća vjernika.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});