fbpx
Screenshot: Youtube

VIDEO Schmidt na meti sarajevskih radikala: ‘Poslan je da dokusuri Bosnu, islamofobičan je, ovo je rat protiv muslimana’

Autor: Dnevno.ba

Hrvati u BiH, jedan od tri konstitutivna, državotvorna naroda godinama se u dijelu političkog i medijskog Sarajeva naziva HDZ-om, Darganom Čovićem, a odnedavno su dobili i još jedno ime- službeni Zagreb. A službeni Zagreb već odavno u Sarajevu nosi etiketu agresora, piše Hrvatski Medijski Servis.

I tko god od međunarodnih dužnosnika pokuša zaustaviti nastavak derogiranja ustavnih prava hrvatskog naroda i stane na put “normalnoj građanskoj Bosni”, u prijevodu bošnjačkoj Bosni, taj je po SDFA logici sluga agresora- fašista i islamofob.

Nakon što je deblokirao formiranje Vlade FBiH, bez SDFA, visoki predstavnik Christian Schmidt našao se na meti ne samo Komšićevih i Izetbegovićevih radikala i njihovih medija, već i lidera njima pridruženih čelnika NES-a i SBiH-a koji su se samoisključili iz vladajuće koalicije Nermina Ogreševića i Semira Efendića, ali i bošnjačkih nazovi intelektualaca.

Svima im je zajednička nova teorija zavjere po kojoj će na prostoru ex Jugoslavije biti stvorene tri nove države Velika Hrvatske, Velika Srbija i Velika Albanija. Zapad je po njihovoj teoriji polovicu BiH- RS prepustio Srbiji, a Schmidt je posljednjom intervencijom “Federaciju i Bošnjake stavio pod nadzor službenog Zagreba”, tj. agresora. To što se u najnovije teorije ne uklapaju činjenice da su Bošnjaci i dalje većina u oba doma Federalnog parlamenta, a da Hrvati imaju tek trećinu ministarskih mjesta u Vladi Federacije sarajevskih teoretičarima ne znači ništa.

Orijentalist i profesor arapskog jezika Esad Duraković otišao je toliko daleko da je, gostujući na jednoj sarajevskoj televiziji ustvrdio da je Schmidt poslan da “dokusuri Bosnu”, da je islamofobičan te da je ovo “rat protiv muslimana” u BiH.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI